Hangouts iOS glasovni pozivi

 

Hangouts iOS glasovni pozivi

Googleova aplikacija Hangouts, koja je donedavno bila poznata kao Talk, u svojoj iOS varijanti dobila je glasovne pozive. Tako će Hangouts čini se postati konkurencijom popularnom Viberu, koji je među prvima svojim korisnicima omogućio besplatne glasovne pozive, koristeći podatkovni promet umjesto minuta mobilnog operatera.

Zasad na području SAD-a i Kanade, korisnici Hangoutsa na iOS platformi ovom posljednjom nadogradnjom dobili su mogućnost besplatnih poziva prema drugim korisnicima tog Googleova IM servisa. Budući da im za to ne treba SIM kartica odnosno telefonski broj ti se glasovni pozivi mogu ostvarivati na svim iOS uređajima pa tako i na iPadima i iPodima. Stvar funkcionira putem WiFi veze ali i putem mobilnog pristupa internetu na uređajima sa SIM karticom.

Zanimljivo je da je ta nova značajka najprije sletjela na iOS umjesto na svoj rođeni Android, no ekipa iz Googlea poručuje da Android korisnici neće ostati na cjedilu te da slijedi nadogradnja i androidne verzije Hangoutsa.

Iako zasad samo na području SAD-a i Kanade, Hangouts besplatni pozivi će valjda uskoro i u ostatak svijeta.

Čini se kao značajka, koja bi mogla dodatno popularizirati Googleove Hangouts, inače kritizirane zbog navodnog nekontroliranog cuclanja baterije.

Koristite li vi Hangouts ili je WhatsApp sve što vam treba u životu? Pišite nam u komentarima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Antonio

hahahahha…
Uzmeš u vipu neograničen internet za mobitele i razgovaraš koliko god oćeš.