Chrome preglednik štedi podatkovni promet


Chrome preglednik štedi podatkovni promet

Budući da danas surfamo uglavnom internetom i to dobrim dijelom u pokretu s naših smartphonea i tableta, veselit će vas vijest da je Google najavio nadogradnju svojeg Chrome preglednika za Android iOS, koji će korisnicima uštedjeti i do 50% podatkovnog prometa. 

Flat internet danas imamo i na mobilnim uređajima, no dobro vam je poznato kakav je osjećaj  kada vas vaš operater lansira u kameno doba s ograničenjem brzine na onu modemsku nakon što dosegnete svoj mjesečni limit. Nema te psovke, koja može ublažiti to novonastalo mentalno stanje pa ga je bolje prevenirati ako je moguće.

Tu će vam možda pomoći novi Chrome preglednik, koji obećaje uštedu i do 50% podatkovnog prometa, a opcija Safe Browsing će vas uz to štititi i od zloćudnih sadržaja na internetu. Ako Chrome dosad niste koristili, možda je sada trenutak da ga isprobate, a ako ga već koristite provjerite je li vam ta nova opcija uštede prometa već dostupna tako što ćete pročačkati po postavkama Chrome preglednika. U Settings > Bandwidth Management > Reduce Data Usage uključite novu opciju, a tu ćete pronaći i grafički prikaz koliko podatkovnog prometa mjesečno štedite.

Novost će biti i olakšano postavljanje prečaca do svojih omiljenih web stranica opcijom Add to homescreen.

Koji je vaš omiljeni mobilni web preglednik? Pišite nam u komentarima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Grobo

Opera, no bas je fora prilagodjavat pretrazivace da bi nas ovi lihvari i dalje varali s fletom koji to nije. Ako ti treba vise od gige prometa, a svima treba ako koriste smartfon cemu je namjenjen nece pomoc nikakve kocnice.
Naj bolje ne ni surfat pa ti i baterija duze traje.

ante

Opera mini, trosi puno manje interneta od ostalih (1GB mi je dosta na mjesec).

dax

Jedan i jedini….xScope pro.

panda

50 posto od čega ??? a najbrži i najbolji browser je browser NB pro . i to je samo za znalce…ovi chrome, opere i pizde materine su samo za wannabe pizdeke…
eto