Alcatel Pixi 7

 

Alcatel Pixi 7

Alcatel je danas najavio super povoljni 7-inčni Android tablet, koji će se prodavati po cijeni od 79 eura, a nudi sve što trebaju oni ne naročito zahtjevni tabletoljupci. Zove se Alcatel OT PIXI 7.

Alcatel OT PIXI 7 ima 7-inčni TFT LCD zaslon qHD rezolucije (960 x 540) što ruku na srce ne zvuči naročito zvjezdano no za one manje zahtjevne (čitaj još uvijek nerazmaženu djecu i bakice koje štuju veća slova) trebao bi biti prihvatljiv. Pokreće ga MediaTekov dvojezgreni čip oznake 8117 i takta 1.2 GHz uz 512 MB ili 1 GB RAM-a ovisno o tržištu. Kod nas će kako sad stvari stoje nažalost ovaj slabiji. Raspolaže s 4 GB interne memorije i utorom za microSD do još 32 GB.

Ima dvije VGA kamere, jednu straga i drugu sprijeda, a u utrobi čuva bateriju kapacitet 2840 mAh koja navodno nudi 4 sata WiFi surfanja. WiFi je inače i jedni način povezivanja s internetom.

Od zanimljivijih dodataka ističe se IR port za funkcionalnosti univerzalnog daljinskog upravljača, niz šljaštrećih zaštititnih maski i covera, a temeljen je na Androidu KitKat.

Dakle, njegova najveća vrlina bi trebala biti povoljna cijena, a iznosi preporučenih 79 eura, koji će ipak nešto narasti na putu do polica trgovina.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments