Naslovnica Vijesti Galaxy S5 ISOCELL kamera – u čemu je kvaka? (Video)

Galaxy S5 ISOCELL kamera – u čemu je kvaka? (Video)

4
1
Galaxy S5 Isocell kamera

 

Galaxy S5 Isocell kamera

Samsung je krajem veljače i službeno predstavio svoj novi Galaxy S5 koji se između ostalog navodno može pohvaliti i izvrsnom kamerom, koji nosi na leđima. Ona je naime, opremljena novim 16 MP ISOCELL senzorom koji je izgleda zaslužan za vrhunske fotografije i video. Budući da Galaxy S5 još nije dostupan na tržištu nekih detaljnih recenzija nove kamere nema ali je Samsung zato u kratkom videu pojasnio u čemu je zapravo kvaka.

Novi ISOCELL senzor kamere Galaxya S5 prema riječima ekipe iz Samsunga upija i do 30% više svjetla od klasičnog BSI senzora koji je dosad bio nekakav standard, a jednako tako će snimljene fotografije i video imati manje šuma uz bolji dinamički raspon boja sa znatno realnijim prikazom. Stvarajući mini barijere između ćelija senzora, ISOCELL senzor navodno upija 30% više svjetla, a rezultati bi u uvjetima slabijeg osvijetljenja trebali također biti znatno bolji pa će profitirati svi oni koji se potajice fotkaju u romantično zamračenim ambijentima.

Ništa manje važne nisu ni dimenzije ISOCELL senzora koji je tanji od BSI senzora što omogućuje da uređaji budu još kompaktniji jer kao što znate danas debljinu smartphonea ponajviše određuje sklop kamere ili bolje reći njezina visina. Tako se neki proizvođači odlučuju na one grde grbe iz kojih strši samo oko kamere, a uređaj u ruci djeluje kompaktnije.

Samsung se pohvalio i “najbržim auto fokusom na svijetu” kojim raspolaže nova kamera Galaxya S5. Navodno fokusira u samo 0.3 sekunde i to zahvaljujući tehnologiji kojom danas raspolažu moderne DLSR kamere.

Selektivni Fokus je trik kojeg Samsung posuđuje od Nokie, Sonya i LG-a, a omogućuje naknadno podešavanje fokusa u već snimljenim fotografijama.

Sve to Samsung pojašnjava u dvije minute dugom videu ispod:

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments