Windows Phone 8.1 dostupan za preuzimanje

 

Windows Phone 8.1 dostupan za preuzimanje

Microsoft je danas u opticaj pustio Windows Phone 8.1 nadogradnju namijenjenu developerima. Sa sobom donosi sve one divote i krasote poput Action Centra, nove Word Flow tipkovnice pa i Cortane. Premda možda niste developer lako to postanete i počastite se WP 8.1 nadogradnjom već danas no uz par kompromisa.

Dakle, ako čitate ove retke onda vas je zagolicalo 🙂 Budući da ova današnja nadogradnja, najvjerojatnije nije konačna verzija Windows Phone 8.1 platforme, namijenjena je prije svega onima koji se kuže u takve stvari – developerima koji će tako lakše pripremiti svoje aplikacije za trenutak kada WP 8.1 bude dostupan svima. Svejedno je nadogradnja dostupna svima onima željnima avanture no uz određene rizike.

Najprije morate znati da kada svoj uređaj registrirate kao developer uređaj, garanciju možete zapaliti i baciti kroz prozor, po mogućnosti ne u susjedovu staju. NOVO: Nokia je na Twitteru objavila kako garancija ovim ipak nije ugrožena. Kao drugo morate također znati da kad nadogradite na WP 8.1 povratka nema pa ako nakon nadogradnje zaključite da vam se ne sviđa, da nešto ne radi kako treba ili da se uređaj zapalio, znajte da je to trajno stanje. Možete ići samo naprijed i prihvatiti svaku novu nadogradnju kako budu pristizale pa i onu konačnu i službenu.

Ako vas ništa od ovog nije uplašilo, ne bojite se baš ničega ili ćete za eksperiment upotrijebiti bakinu Lumiu 520 dok ona popodne ubija oko pred televizorom, posjetite  Windows Phone App Studi0 i  prijavite se svojim Microsoft računom. Na svoj WP 8 uređaj instalirajte aplikaciju Windows Phone Preview for Developers s ovog linka, pokrenite ju, pratite upute na zaslonu, prihvatite sve pa i onaj dio o bubregu te se prijavite. Tako ćete omogućiti preuzimanje nadogradnje, a potaknite ju klikom na Ažuriranja u Postavkama.

Premda bih savjetovao da pričekate barem koji dan, pratite situaciju pa tek onda razmislite o ovome na vlastitu odgovornost, ako to ipak učinite svakako nam se javite s dojmovima.

p.s. da biste upogonili Cortanu morat ćete na uređaju odabrati regiju USA.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
denis deno

Ovo za garanciju je glupost.. Ni jedna garancija ne pokriva software, pa tako se moze desit da i OS kojeg izbaci OEM,bude los i pokvari uredaj, a i tada garancija na mob ne znaci nista… Pravi primjer je za to SGS3 kojeg je 4.3 nadogradnja zeznula,al ni jedan servis radi toga ne bi prihvatio garanciju… No ako se desi kvar Hardwera,garancija to pokriva, bez obzira dal je gore preview verzija wp8.1

marko

eto zašto android …
saveaš ROM , instaliraš šta želiš … poslje vratiš stari ROM kao da se ništa nije desilo …

Edi Orlović

Ima li glasina kad ce 8.1 doc bas kako treba a ne ovako ,nikako ga iscekati hehe

ma daj android je za djecicu 😀

Ivica

Naravno da se možeš vratiti na zadnju službenu verziju, ali ovo vrijedi samo za Nokia mobitele koji čine apsolutnu većinu
http://www.nokia.com/us-en/support/software-recovery/

Inače, wp8.1 je “ludilo brale” !!

valentino

Da li vrijedi sad skidati novu verziju ili cekati ljeto

SevenM

Btw Nokia je objavila jucer da za sve Nokia uređaje ce garancija i dalje vrijediti bez obzira na verziju software-a…

Ivan

Znači koliko sam shvatio. Kad bi stavio WP 8.1 na svoj Samsung S3 ne bih se mogao vratiti na Android? Ako je to tako, može li netko objasniti u čemu je stvar. Hvala!

Bruno

Stavio sam windows8.1 na nokiu 520 i radi super! 🙂