Sony Xperia Z1 Compact recenzija zaslon

 

Sony Xperia Z1 Compact recenzija zaslon

Sony je objavio  poslovne rezultate za prošlu fiskalnu godinu u kojoj su prodali 18% više smartphonea no godinu ranije. Unatoč prognozama o daljnjem rastu prodaje smartphonea u sljedećoj godini sami sebi predviđaju gubitke od 489 milijuna dolara.

Sonyeva fiskalna godina traje do kraja ožujka, a prošlu su završili s 39 milijuna prodanih Xperia smartphonea što je pristojan rast u odnosu na 33 milijuna koje su prodali godinu dana ranije. Ipak su u posljednjem fiskalnom kvartalu prodali manje Xperia no što su predviđali pa i nakon druge revizije svojih smanjenih prognoza.

Sljedeće godine, koja za njih završava krajem ožujka 2015, Sony namjerava dodatno pojačati prodaju svojih smartphonea za daljnjih 28% i dosegnuti brojku od 50 milijuna Xperia koje će isporučiti i naplatiti. To namjeravaju ostvariti i boljim prisustvom na važnim američkom i kineskom tržištu gdje ih dosad baš i nije bilo u nekom ozbiljnom obimu.

Sony u prošlom kvartalu isporučio 8.8 milijuna Xperia

Pogledamo li prosjek prodajnih rezultata Sony Xperia modela od 2010, jasno je da Sonyev smartphone biznis raste, no to i navodno odlična prodaja PlayStationa ni nisu uzrok gubitaka, koje tvrtka bilježi i predviđa. Sve kraći ciklusi između lansiranja flagship modela možda su i preagresivni te bi se Sonyu mogli obiti o glavu.

Što vi mislite? Griješi li Sony s dva i više flagship uređaja godišnje?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments