Android Auto

 

Android Auto

Google se danas doslovno razbacao novitetima pa su između ostalog najavili i Android Car platformu koja Android krosiničko sučelje i iskustvo donosi na kontrolnu ploču vašeg automobila. Shvatite to kao Googleov odgovor na Appleov CarPlay.

Android Auto je novi servis kojeg Google razvija u suradnji s Audiem, General Motorsom, Hondom, Hyundaiem i NVIDIA korporacijom, a u automobil donosi Android iskustvo. Android u biti neće biti integralni dio automobila već će se vrtjeti na smartphoneu, a na zaslonu kontrolne ploče automobila prikazivat će prilagođenu verziju Android sučelja.

Android Auto

Putem togu sučelja direktno s kontrolne ploče automobila, pristupat će se značajkama navigacije, komunikacije i reprodukcije glazbe s priključenog smartphonea. Opet će se najveći dio interakcije odvijati glasovnim naredbama pa ćete jednostavnim tapkanjem po zaslonu prizvati Google Voice servis te glasovnim naredbama slati SMS poruke, pozivati kontakte iz imenika, cestovno se navigirati kroz Google Karte ili pak pokretati i kontrolirati reprodukciju glazbe. Meet-Android-Auto-(4) Meet-Android-Auto-(3)

Android Auto će podržati 40 svjetskih proizvođača automobila, a prvi će se auti s podrškom za Android Auto na tržištu pojaviti do kraja godine.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments