Android 5 lollipop screenshot

 

Android 5 lollipop screenshot

Google bi večeras na otvaranju nove Google I/O konferencije za developere mogao otkriti novu verziju Androida Lollipop, a na to ukazuju i procurjeli screenhotovi novog Centra za obavijesti i brzih postavki.

Kako će se točno zvati i koja će to točno nova verzija Androida biti zasad nije definirano no mnoge glasine i neslužbene informacije govore da će Google večeras najaviti Android 5.0 Lollipop. Budući da je ovdje riječ samo o navodnim screenshotovima, koje i kumica s placa može sfotošopirati u deset minuta, uzmimo ovo s rezervom, premda imam osjećaj za feeling da je to to.

U svakom slučaju čini se da će Centar za obavijesti te propuštene obavijesti prikazivati u obliku kartica po uzoru na svoj Google Now, odnosno Google Search. Kartice će grupirati obavijesti pa ća mailovi biti na jednoj, obavijesti iz kalendara na drugoj i tom stilu, a moći će se i proširivati pa tako prikazivati još više informacija. U gornjem desnom uglu se prikazuje vaš Google+ avatar, a prečac za skok u Postavke je na lijevoj strani.

Android 5 lollipop screenshot 1

Zanimljive promjene nas prema ovome očekuju i u Brzim postavkama kojima smo dosad, a vjerojatno ćemo i nadalje pristupati povlačenjem statusne trake s dva prsta. Brze postavke sada omogućuju još viši nivo interaktivnosti pa će se recimo klikom na WiFi sklopku otvoriti prikaz dostupnih WiFi pristupnih točaka pa više nema potrebe za ulazak dublje u Postavke gdje ćete moći klikom na tipku MORE u donjem desnom uglu.

Primijetite i jarku crvenu boju samih sklopki koje sada izgledaju još bolje, a i tu je i ova nova pastelno plava. Rekao bih da je LG  sa svojim novim LG UI sučeljem na G3-ojci imao uvida u ove novosti i prije drugih.

Vjerujem da ćemo večeras saznati još više detalja, dok bi Lollipop, ako se tako bude zvao, u opticaj na jesen.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Luka

Ovo su mockup slike sa android policea, al vjerojatno će ovako izgledat konačni proizvod. Samo me zanima oće li kod bit odma dostupan ili ćemo za sve morat čekat jesen

Luka

Mislim da je bolje da tek krene u distribuciju na jesen da bi se OEMovi mogli bolje pripremiti za njih

Mr.good

Dugim pritiskom na tu WiFi sklopku se i sad može ući dublje u WiFi postavke