Samsung u Q2 ispod očekivanja, navodni krivac slaba prodaja tableta

 

samsung q2 pad profita

Samsung je danas objavio svoje financijsko izviješće za 2. kvartal koji je završio zadnjim danom lipnja. Iako su si Samsungovci i sami predvidjeli slabije rezultate, stvarni su niži i od tih očekivanih. Novi rast očekuju u sljedećem kvartalu u kojemu stižu njihovi novi smartphonei.

U ta tri mjeseca, od ožujka do lipnja Samsung je uprihodovao 51.4 milijarde američkih dolara i ostvario operativnu dobit od 7.1 milijardi dolara. Premda bi se neki tukli nogom u pozadinu da mogu baratati takvim brojkama, za Samsung je to ispod očekivanja, odnosno manje od onoga što su ostvarili lani u istom periodu, a manje i u odnosu na prošli kvartal ove godine. Silaznu putanju ne voli nitko pa tako ni veliki Samsung.

Sve to događa se unatoč navodno izvrsnoj prodaji njihove aktualne perjanice Galaxya S5. Krivca u Samsungu vide i u slaboj prodaji njihovih tableta u 2. kvartalu u kojemu su 5 i 6-inčni smartphonei nagrizli prodajne rezultate 7 i 8-inčnih tableta.

Ekipa iz Samsunga navodno nije zabrinuta i ponovni rast prodaje i profita očekuju već tijekom ovog kvartala u kojemu će predstaviti svoje nove smartphone. Iako nema službenih informacija na koje su to modele zapravo i mislili, pretpostavljamo da je riječ o tom famoznom metalnom Samsungu Galaxy F te novoj generaciji njihova najpopularnijeg phableta Galaxya Note 4.

To da će im biti sve teže jasno je i ptici na grani, a bitka će se sve više voditi u segmentu jeftinijih uređaja i onih srednjeg ranga, a sve manje u premium segmentu. Zaživi li i Googleov projekt Android One, bit će doista zanimljivo.

Izvor

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.