tele2 finacijski rezultati q2 2014

 

tele2 finacijski rezultati q2 2014

Hrvatski Tele2 je danas objavio financijske rezultate za 2. kvartal 2014, koji pokazuju ponovni rast broja korisnika usprkos kuloarskim ćakulama kako tom operateru u Hrvatskoj baš i ne cvjetaju ruže. Unatoč čestim pritužbama na lošu pokrivenost signalom i kvalitetu usluge, Tele2 je opet svojom Revolucijom iskoristio lipanj i pokupio nove korisnike. 

U nastavku više detalja saznajte iz službene objave za medije,  ako ste korisnik Tele2 mreže u Hrvatskoj u komentarima nam pišite i o vašim iskustvima s tim operaterom.

Tele2 Hrvatska ostvario rast od 45.000 novih korisnika

Stockholm – Tele2 AB, (Tele2), (NASDAQ OMX Stockholm: TEL2 i TEL2 B) danas je objavio svoje konsolidirane rezultate za drugi kvartal 2014.

Snažan rast prihoda od mobilnih usluga krajnjim korisnicima za Grupu
U drugom tromjesečju 2014, ukupna neto prodaja iznosila je 6.343 milijuna švedski kruna (u odnosu na Q2 2013 kada je taj iznos bio 6.424 milijuna švedskih kruna), pogođeni rezultatima fiksne telefonije i cijenama završetka poziva. No, što je još važnije prihod od krajnjih korisnika mobilnih usluga porastao je za 7 posto u iznosu od 3.094 milijuna švedskih kruna (dok je u istom razdoblju prošle godine taj iznos bio 2.900 milijuna švedskih kruna). Ovaj trend je potaknut povećanim korištenjem mobilnih podatkovnih usluga, nadoknađujući manje prihode od mobilnih glasovnih usluga i SMS-a.

Hrvatska

Atraktivnim ponudama tijekom cijelog tromjesečja i posebnom ponudom u lipnju, Tele2 Hrvatska ostvario je rast od 45.000 novih korisnika ( dok je rezultat u istom razdoblju 2013 iznosio 13.000 novih korisnika). Tele2 Hrvatska bilježi rast prihoda od usluga krajnjim korisnicima od 1,1 posto, dok su neto prihodi pali za -6 posto primarno uslijed smanjenja cijena završetka poziva u mobilnu mrežu i nižih cijena roamingu u odnosu na isto razdoblje 2013 godine. Tijekom Q2 2014, Tele2 Hrvatska nastavio je s poboljšanjem operativnog poslovanja s jakim doprinosom EBITDA u iznosu od 28,3 milijuna kuna (dok je u istom razdoblju 2013 godine taj iznos bio 19,4 milijuna kuna).

Regulatorno okruženje je tijekom drugog tromjesečja postalo nesigurno, jer je, odlukom Vlade RH, naknada za radijsko-frekvencijski spektar koju plaćaju mobilni operateri neočekivano utrostručena. Tele2 Hrvatska smatra da je povećanje naknada za radijske frekvencije u suprotnosti s propisima EU-a. Shodno tome Tele2 Hrvatska je, počevši od 1. srpnja 2014 godine, povećala cijene usluga za krajnje korisnike.
”Tijekom ovog povećanja cijena na tržištu drago mi je vidjeti tako veliki broj ljudi koji su odabrali Tele2 za svog mobilnog operatora. To je pokazatelj da korisnici prepoznaju najbolju vrijednost za novac koju Tele2 pruža. Mi nastavljamo slušati korisnike i idemo dalje prema našem dugoročnom cilju od milijun korisnika i profitabilnosti” rekla je Malin Holmberg, Predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska prigodom objave poslovnih rezultata za drugo tromjesečje 2014 godine.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
marko

to stvarno moraš biti očajan da odeš u tele2

jontravolta

po meni moraš biti još više očajan da plačaš skupi t-mobile ili vip

Zambo

Devet godina na pretplati u Tele2,prezadovoljan! Prije njih sam se naplačao i ono što nisam potrošio!

marko

kako
pa skoro iste novce dobiješ znatno bolju uslugu
pa sve da su u duplo skuplji zagovaram kvalitetu 😉

Tibor

Ni novce ni kurac od ovce! 🙂