GAlaxy Note 4

 

GAlaxy Note 4

Samsungov Galaxy Note 4 je pred vratima pa svaki dan imamo sve više informacija o njemu. Sammobile.com piše kako će Galaxy Note imati poboljšani senzor otiska prsta ugrađen i tipku Home te će omogućavati brzo pokretanje aplikacija ali neke druge napredne značajke.

Kada je Samsung na svojem Galaxyu S5 predstavio senzor otiska prsta po uzoru na Touch ID iPhonea 5S, moram priznati da me nije naročito impresionirao funkcionalnostima ni performansama. Ako baš niste paranoidni tip okružen znatiželjnicima na poslu ta napredna sigurnosna značajka će na vašem uređaju već nakon par dana biti isključena. Čini se bi se to moglo promijeniti s 4. generacijom Note phableta, kojeg će Samsung također opremiti senzorom otiska prsta ali u nešto boljem izdanju.

Sammobile doznaje kako će Note 4 imati  isti Synaptics Natural ID hardver senzora otiska prsta kakvog poznajemo na Galaxyu S5 no cijela priča će biti podebljana softverski,. Jedna od novosti je tzv. Fingerprint Shortcuts pa će tako vlasnici Notea 4 različitim prstima brzo pokretati različite aplikacije. Povlačenjem kažiprsta ćete možda skakati direktno u Poruke, a srednjakom ćete za tili čas biti u web pregledniku ili nekoj trećoj aplikaciji po vašem izboru. Skraćivanje vremena i manji broj koraka za obavljanje neke radnje uvijek pozdravljamo.

Možda još i važnije je značajka Web Sign-in – skeniranjem otiska prsta ćete se brzo i lako prijavljivati na web lokacije i servise bez potrebe za ponovnim ukucavanjem svojih korisničkih podataka, koje će Note 4 upamtiti prilikom vaše prve prijave, a što će također dodatno ubrzati i poboljšati vaše iskustvo surfanja ili pak servisa poput PayPala.

Izgledno je da bi i aktualni Galaxy S5 te nove funkcionalnosti mogao dobiti kroz neku od budućih softverskih nadogradnji.

Pitamo vas koji imate neki od gadgeta sa skenerom otiska prsta, koristite li ga uopće? Pišite nam u komentarima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Luka

“Sammobile doznaje kako će Note 4 imati isti Synaptics Natural ID hardver senzora otiksa prsta kakvog poznajemo na Galaxyu Note 4” jesi siguran? 🙂