Google Transit u Zagrebu

 

Google Transit u Zagrebu

Zagreb se danas smjestio bok uz bok s 2800 svjetskih gradova u kojima je dostupan Google Transit – usluga planiranja putovanja javnim prijevozom. Usluga je nastala iz partnerstva područnog ureda Google Adriatic i zagrebačkog ZET-a.

Google Transit u Zagrebu posredstvom ZET-ovih stranica putnicima namjernicima na području grada pruža informacije o rutama tramvaja, autobusa i uspinjača, cijenama karata, stanju u prometu, uvijek prisutnim zastojima i sličnim bitnim informacijama. Nažalost Google Transit još ne prikazuje informacije o prigradskim vlakovima, koje mnogi koriste no navodno rade i na tome ali i na online kupovini voznih karata.

Ono što ostaje manom jest činjenica da na ovaj način i dalje nećete imati pristup informacijama u realnom vremenu pa ne možete vidjeti koliko dugo ćete čekati na sljedeći tramvaj, je li vozač zastao jer čeka svježi burek i stiže li opće. Umjesto toga , dobit ćete standardnu informaciju da taj i taj tramvaj tom rutom prometuje svakih 10 minuta ali ne i u koliko sati stiže na vašu trenutnu lokaciju.

Još lani uvedena usluga Traffic zelenom, žutom ili crvenom bojom prikazuje gdje je na cestama u gradu prometna gužva pa bi bilo bolje izbjeći te prometnice.

Bilo bi lijepo kad bi uskoro Google Transit doživjeli i u drugim hrvatskim gradovima no o tome zasad nema informacija.

Isprobajte pa nam javite kako sve skupa funkcionira u zbilji.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Toni

Toni dali se ispati sada kupovati LG G2 za odprilike 2900kn? Novi iz dućana.

Hvala