Google Transit od danas i u Zagrebu

 

Google Transit u Zagrebu

Zagreb se danas smjestio bok uz bok s 2800 svjetskih gradova u kojima je dostupan Google Transit – usluga planiranja putovanja javnim prijevozom. Usluga je nastala iz partnerstva područnog ureda Google Adriatic i zagrebačkog ZET-a.

Google Transit u Zagrebu posredstvom ZET-ovih stranica putnicima namjernicima na području grada pruža informacije o rutama tramvaja, autobusa i uspinjača, cijenama karata, stanju u prometu, uvijek prisutnim zastojima i sličnim bitnim informacijama. Nažalost Google Transit još ne prikazuje informacije o prigradskim vlakovima, koje mnogi koriste no navodno rade i na tome ali i na online kupovini voznih karata.

Ono što ostaje manom jest činjenica da na ovaj način i dalje nećete imati pristup informacijama u realnom vremenu pa ne možete vidjeti koliko dugo ćete čekati na sljedeći tramvaj, je li vozač zastao jer čeka svježi burek i stiže li opće. Umjesto toga , dobit ćete standardnu informaciju da taj i taj tramvaj tom rutom prometuje svakih 10 minuta ali ne i u koliko sati stiže na vašu trenutnu lokaciju.

Još lani uvedena usluga Traffic zelenom, žutom ili crvenom bojom prikazuje gdje je na cestama u gradu prometna gužva pa bi bilo bolje izbjeći te prometnice.

Bilo bi lijepo kad bi uskoro Google Transit doživjeli i u drugim hrvatskim gradovima no o tome zasad nema informacija.

Isprobajte pa nam javite kako sve skupa funkcionira u zbilji.

1
Imaš nešto za reći?

avatar
1 Broj komentara
0 Broj odgovora na komentar
0 Broj pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Toni Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

najnoviji starosti najviše glasova
Toni
Gost
Toni

Toni dali se ispati sada kupovati LG G2 za odprilike 2900kn? Novi iz dućana.

Hvala