Android statistika listopad 2014

Android statistika listopad 2014

Google je jučer i službeno u opticaj pustio novi nasjlađi Android dosad – Android 5.0 Lollipop, a friška statistika priča staru priču o ultra sporoj distribuciji verzija Androida pa je Android 4.4 KitKat u godinu dana zahvatio tek 30% svih aktivnih Androida u listopadu.

Sve dok ne iziđe nova verzija Androida nekako se nadamo da će ta najsvježiji i aktualni okus Googleove mobilne platforme uhvatiti korak no onda prođe cijela godina dana pa dobijemo poraznih 30%. Toliko je naime, Android KitKat 4.4 sa svim podverzijama, zahvatio u listopadu iza nas. Tek trećina svih aktivnih Androida u svijetu vrti do jučer aktualnu verziju OS-a.

Što se ostalih verzija Androida tiče, Jelly Bean se unatoč opadanju i dalje ističe sa svojih 50.9%.  Android 2.3 Gingerbread je sada na 9.8%, a  Ice Cream Sandwich na 8.5% svih aktivnih Androida u listopadu.

Činjenica što rast udjela Androida KitKat raste sve brže pa i činjenica da su sve ostale verzije u opadanju ne tješi previše jer Applov iOS 8 u samo mjesec dana zahvati i 47% svih iUređaja u opticaju.

Android fragmentacija je očito nerješiv problem, a hoće li superjeftini Android One uređaji išta pomoći pokazat će vrijeme.

Koji okus Androida je trenutno u vašem džepu? Pišite nam u komentarima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
denis

4.4.2 lg gw cekam l