Naslovnica Vijesti Smartphonei i tableti s 4 GB RAM-a i prije no što ste...

Smartphonei i tableti s 4 GB RAM-a i prije no što ste mislili

5
0
Uskoro smartphonei i tableti s 4 GB RAM-a

Uskoro smartphonei i tableti s 4 GB RAM-a

Samsung najavljuje kako započinju s masovnom proizvodnjom 4 GB LPDDR4 RAM modula za gadgete pa se uskoro očekuju i smartphonei nabrijani s pune 4 GB RAM-a, što će podržati i 64-bitni Android Lollipop.

Samsungovi novi 4GB LPDDR4 RAM moduli kreću u masovnu proizvodnju pa će već početkom 2015. neki super smartphonei i tableti biti pogonjeni s čak 4 GB radne memorije, što bi performanse trebalo dodatno pojačati i omogućiti sve one značajke, koje vam neće trebati ali ih želite imati.

Novi RAM moduli proizvedeni su u 20nm tehnologiji te će u odnosu na LPDDR3 RAM module trošiti 40% manje energije, što uvijek dobro dođe. Ta će 4 GB RAM-a kroz podržani 3200 Mbps brzi prijenos podataka uz općenito bolje performanse omogućiti i snimanje i reprodukciju UHD videozapisa, kontinuirano okidanje 20 MP fotografija, a naravno da neće škoditi i budućem mobilnom gaming iskustvu.

Budući da iz Samsunga najavljuju ove nove RAM-ove za početak 2015. izgledno je da će Galaxy Note 5, a možda već i Galaxy S6 raspolagati s tih izdašnih 4 GB RAM-a koje će napokon 64-bitni Android Lollipop moći i iskoristiti.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments