Microsoft sutra predstavlja Windows 10 ali i čudan gadget

Microsoft sutra predstavlja Windows 10 ali i čudan gadget

Otprije je poznato kako će Microsoft sutrašnji dan iskoristiti kako bi svijetu i puku predstavio svoje nove Windowse 10, koji će brisati granice među uređajima, a navodno će predstaviti i svojevrstan hibrid pametnog telefona i prijenosnika, možda i po uzoru na ovaj koncept Nokia WP7 smartphonea.

Microsoftov naum je Windowsima 10 ponuditi unificiranu platformu koja pružati identično korisničko iskustvo na svim uređajima – od 5-inčnog zaslona pametnog telefona na vašem dlanu, preko tableta i prijenosnika pa sve do velikih desktop računala, a možda i televizora. Budući da će sve te verzije navodno dijeliti kernel, razvojni programeri će svoje aplikacije kodirati jednom, a ponuditi na raznim zaslonima.

Nadalje se špekulira kako će Microsoft sutra predstaviti nekakav “hibrid smartphonea i laptopa” pa je vjerojatno riječ o smartphoneu s onom fizičkom tipkovnicom na izvlačenje, kakve smo poznavali i koristili u doba Windows Mobile platforme. Bila su to zlatna vremena u kojima je najviše uživao tajvanski HTC s cool gadgetima poput HTC-a Tytn i Tytn 2 koji su itekako bili prisutni na našem tržištu.

Bi li vas veselio takav jedan Windows smartphone s pravom fizičkom qwerty tipkovnicom za tipkanje sa stilom?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Leo

Nije loše povezati sve u jedno, samim tim će i broj app porasti, a to bi opet trebalo osigurati i nove korisnike. S druge strane tu je i ovaj čudan gadget i ne bi ga bilo loše imati 🙂

bubimir13

Pa s obzirom da je Tytn 2 bio zmajčina u ono vrijeme, ne bi bilo loše da smisle nešto što će ipak bit dosta mršavije, uključit sve dostupne tehnologije i imat bolju podršku jer ju HTC tada nije imao.

Leo

Baš sam se neki dan sjetio svog TyTn II i tražio ga po oglasnicima 🙂