Windows 10 stiže na ljeto

Windows 10 stiže na ljeto

Microsoft je danas objavi kako svoj novi Windows 10 OS, kao univerzalnu platformu službeno planiraju lansirati “ovog ljeta”. Iako je to relativno širok pojam, svejedno nam daje vremenski okvir, u kojemu se možete nadati nadogradnji svojih aktualnih Windows Phone uređaja. Najavili su i nove partnere.

Kao što vjerojatno znate, Windows 10 će navodno glatko raditi na svim zaslonima i tako pružati jedinstveno i poznato korisničko iskustvo, bilo da koristite smartphone, tablet, računalo, igraću konzolu pa čak i televizor. Trenutno je Windows 10 dostupan u obliku testne verzije za određene WP uređaje i računala pa oni koji to žele mogu već sada iskusiti novosti koje službeno stižu do kraja ljeta, kada će ga lansirati u 190 zemalja svijeta i na 111 jezika.

Zanimljiva je i najava novog partnerstva s Lenovom i Xiaomiem. Lenovo se naime, sprema lansirati svoj prvi Windows 1o ili možda ipak Windows Phone 8.1 uređaj (još nije jasno) do sredine godine. Xiaomi je navodno također zainteresiran, a beta testeri će putem Windows Phone custom ROM-ova uskoro Windows iskustvo osjetiti na aktualnom Xiaomi Mi 4 pametnom telefonu.

Mislim da je i ptici na grani jasno zašto bi se Microsoft rado partnerski družio s Lenovom i Xiaomiem, koji na kineskom tržištu rasturaju prodajom Androida. Googleu se ova ideja sigurno sviđa kao šlag u lepinji s ćevapima.

Činjenica da će Windows 10 službeno vani tek u tom drugom dijelu godine, vjerojatno otkriva i da dotad nećemo vidjeti novu smartphone perjanicu iz tog tabora.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments