Naslovnica Android Sve o novoj LG G4 kameri

Sve o novoj LG G4 kameri

5
0
lg g4 kamera sve o njoj

lg g4 kamera sve o njoj

LG G4 ima novu super kameru kako na leđima, tako i sprijeda za sve važnije selfije. U LG-u su se pohvalili kako njegova glavna kamera ima nešto što nitko drugi nema – Colour Spectrum Sensor – iliti senzor spektra boja, koji će biti zaslužan za iznimno vjernu reprodukciju boja. 

Dakle, uz novi 16 MP senzor, 40% veći od senzora kakvog ima LG G3, te leću sa superširokim otvorom blende f/1.8 ili 11% većim od onog kojeg ima Galaxy S6, LG je kameru LG G4-vorke opremio i drugim hvalevrijednim novotarijama.

Taj će se otvor blende, kao i veliki senzor pobrinuti za propuštanje i do 80% više svjetla, što će rezultirati boljim fotografijama i videom u uvjetima slabijeg osvjetljenja, a pomoći će i nova OIS 2.0 optička stabilizacija slike koja sada aktivno stabilizira sklop kamere po tri osi. Laserski autofokus osigurava superbrzi fokus, a uz ultra brzo pokretanje kamere, opcija Quick Shot omogućava pokretanje i okidanje fotografije dvostrukim klikom stražnjih tipki dok je zaslon isključen.

Novi Ručni način rada omogućuje potpunu kontrolu nad kamerom pa će fotografi ručno podešavati brzinu zatvarača, podešavati fokus, ISO vrijednosti, otvor blende, kontrast, balans bijele i ekspoziciju, a fotografije će moći pohraniti i u RAW formatu za lakšu obradu kasnije.

g4-cssMožda i najzanimljiviji dodatak je taj CSS – Color Spectrum Sensor, prvi takve vrste integriran u jedan pametni telefon, a smješten je tik ispod LED lampice s desne strane oka stražnje kamere.

Taj će senzor pametno razaznavati izvore svjetla od objekata koji svjetlo reflektiraju. Uz standardan RGB spektar boja raspoznaje i infracrveno svjetlo kojeg reflektiraju objekti u kadru. To navodno omogućuje znatno bolju reprodukciju balansa bijele i boja  na snimljenim fotografijama pa će crveno biti doista crveno, a ne narančasto, a bijelo neće biti prljavo žuto, što je čest slučaj na fotografijama snimljenim smartphone kamerama.

Kakva je ta nova kamera u zbilji, uvjerit ćemo se kad LG G4 stigne na test.

 

 

 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments