Kamera Sony Xperie Z3+ se ruši zbog temperature

Kamera Sony Xperie Z3+ se ruši zbog temperature

Sony Xperia Z3+ još nije stigla do našeg tržišta i zasad nema informacija kada će se to dogoditi, a njen dolazak na tržišta obilježile su priče o pregrijavanju. Evo kako visoke temperature Snapdragona 810 ruše kameru Xperie Z3+ već nakon 20-tak sekundi.

Snapdragon 810 ove je godine svojim problemima s pregrijavanjem bacio sjenu na mnoge smartphone perjanice. Među njima su i HTC One M9 te nadolazeća Xperia Z3+. I dok za vrijeme testa HTC-ova zmaja osim vrućine pod prstima nisam iskusio rušenja aplikacija, čini se da mlada Xperia Z3+ barem zasad nije te sreće.

U videu ispod vidjet ćete kako se kamera Xperie Z3+ ruši već nakon 20-tak sekundi korištenja. Treba imati na umu kako ova j specijalni efekt izobličavanja lica u stvarnom vremenu vjerojatno razvlači strpljenje procesora do krajnjih granica pa se vjerojatno standardnim fotografiranjem uređaj ne bi pregrijao ovako brzo, no svejedno je zabrinjavajuće.

Iz Soyna poručuju kako su svjesni problema te rade na softverskoj zakrpi koja bi vani trebala biti uskoro.

Iz OnePlusa tvrde kao će njihov OnePlus 2 biti opremljen revidiranim Snapdragonom 810 verzije 2.1 te da se neće mučiti s temperaturama. Živi bili pa vidjeli.

 

 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Darkraver

Hm, očito se igraju s primjernim uređajem…

Zašto se ovom frajeru koji je jernostavno kupil uređaj prek e baya NE PREGRIJAVA:
https://m.youtube.com/watch?v=OFw0y5ZeeYs

Njegov Z3+ snima čak do 18 min 4k video zapisa i zagrijava se isto ko Z3c…

Stvarno bi bilo fer objavit i ovakve video zapise koji govore upravo suprotno od ovih senzacionalnih napisa…zar ne?

tomo100brt

Da. Vidim da ovaj uređaj ima najnoviji 28.0.A.7.24 firmware i koliko vidim još jedan dokaz da je grijanje više manje riješeno ili dovedeno u normalu.

Gacle

Baš i ja naletih na taj video neki dan.I odlučih testirati svoju Z3C na 4K,meni je došlo do 22min,i nije se pojavila ona poruka.ali sam ja panj stavio da mi sprema video na unutarnju memoriju,a ne na SD,pa je sam ugasio snimanje kad je nestalo memorije.,tako da vjerujem da bi bez problema snimala do 25min,a siguran sam i više.

Darkraver

Pa ja, trebali bi svi koji čitaju… naletit 😉

tomo100brt

Ovaj video je malo zastario. Koliko znam prošli tjedan je izašao novi firmware 28.0.A.7.24 koji ne znam što popravlja, ali ode
http://www.xperiablog.net/2015/06/18/first-firmware-updates-rolling-for-xperia-z3-and-z4-tablet-28-0-a-7-24-and-28-0-a-7-27/
u komentarima nfs2010 navodi da su performanse bolje i gšenja aplikacija zbog grijanja nema. Ne mogu potvrditi ali kad mi uređaj dođe iz engleske (poslan prekjučer) javit ću stanje sa grijanjem sa ovim novim 28.0.A.7.24 firmware.

tomo100brt

Svakako.

Ross Brawn

Meni se i Z3 nevjerojatno grijala i to pogotovo kod snimanja 4k videa dok recimo sa s5 ili g4 nisam imao taj problem.

darkraver

To ti je zato jer z3 uz 4k koristi steadyshot i intelligent active mode za stabilizaciju koji traže dodatni cpu napor…
Al gledajući razliku u stabilnosti video zapisa u pokretu, isplati se svakog stupnja grijanja viška 😉

Robert

tomo100 brt obavezno ja vi dojmove i perfomanse baterije baš me zanima jel je slabija od Z3

vepar

Sumnjam da ce softverskom nadogradnjom rijesiti u potpunosti problem s pregrijavanjem.

tomo100brt

Pa bar donekle dovesti do normale se može jer ono u početku kad je uređaj izašao koliko sam vidio je bio užas. U Japanu su kupci dobivali upute od prodavača kako spriječiti pregrijavanje. Mislim da će ista situacija biti kao i sa Z2 koji je imao Snapdragon 801 AB. Moj se i dan danas malo zagrije pri surfanju i nekim normalnim dužim radnjama ali se ne pregrijava kao onda kad je tek izašao. Isto bi trebalo biti sa Z3+ nakon nadogradnje ali vidjet ćemo.

UVIJEK VJERNI

Po deklaraciji je baterija osjetno slabija na Z3+, nego na Z3. Tu mislim na stand-by, talk time i music play.

tomo100brt

Evo mog osvrta nakon jednog dana korištenja XPERIA Z3+. Sve je poboljšano osim tog bezveznog procesora. Pitate se grije li se uređaj? Jeste, grije se. Temperatura je nakon jedno pet minuta između 40 i 50 C. Tako kaže program pa ovo nije najsigurnija brojka. Mislim da mu je to radna temperatura jer je stalno u toj temperaturi osim kad upalim kameru i onda temperatura raste. Ovisno o tome koliko je prije bio zagrijan kamera se gasi i XPERIA hladi nakon 5 minuta do čak nakon 15 minuta kad mi je uređaj prije paljenja kamere bio skroz hladan. U normalnom korištenju… Read more »