Google Photos

Google PhotosGoogle se danas morao i službeno ispričati zbog rasizma, makar i u najširem smislu tog pojma jer je njihov servis Google Photos tamnoputu čeljad proglasio gorilama.

Nedavno predstavljeni servis Google Photos pokazao se vrlo praktičnim rješenjem za pohranu fotografija i videa u oblaku. U današnje doba, kada brzi internet više nikome nije problem, koristeći Google Photos, lako ćete svim svojim fotografijama pristupiti bilo kad i bilo gdje, a internu memoriju i memorijsku karticu telefona oslobodit ćete za sve ono ostalo.

Google Photos gorilaGoogle Photos vaše fotke i videozapise mudro katalogizira po raznoraznim parametrima, a podržana je i brza pretraga po pojmovima pa tako upišete li u tražilicu automobili, prikazat će vam automobile, upišite djeca i dobit ćete djecu.

E sad, to što će ako u tražilicu upišete aždaja, a izđu fotografije vaše punice ili razrednice ni nije neki problem, no u SAD-u se pokazalo rasističkim što je pretraga za gorilama izlistava fotografije Afroamerikanaca. S obzirom da se to događa baš sada kada američki policajci često pred kamerama mlate i napucavaju tamnopute sugrađane.

Google navodno već radi na rješenju.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John Doe

Ovo bas bas neki dan na AndroidAuthority-u citao, koliko god bilo lose i neukusno morao sam se smijati.