Galaxy Note 5 Pen-gate - evo što se zapravo dogodi

Galaxy Note 5 Pen-gate - evo što se zapravo dogodi

Galaxy Note 5 iz Samsunga tek je došao na svijet, a već je postao poznat po aferi koju neki nazivaju Pen-gate, a odnosi se na zaglavljivanje njegove S Pen olovke kad je se u utor gurne naopačke. Evo što se zapravo dogodi.

Najprije da još jednom ponovimo da je dvojbeno koliko ovu cijelu priču uopće treba nazivati aferom jer kao prvo, jasno je da se to baš neće događati svaki dan i svakome, a kao drugo, Samsung je su službenom korisničkom priručniku upozorio na opasnost od zaglavljivanja S Pena, ako ga se u utor gura nepravilno.

Galaxy Note 5 Pen-gate - evo što se zapravo dogodi (2)
Galaxy Note 5 Pen-gate - evo što se zapravo dogodi (1)

Ekipa s portala 9to5Google je kako bi prokužila ovu nevolju, jedan Galaxy Note 5 podvrgla kirurškom zahvatu, odstranila mu stražnje staklo i zavirila unutra. Iz priloženog se vidi da se u utoru S Pen olovčice nalaze ne jedna već dvije male polugice koje valjda S Pen drže na mjestu. Međutim kad je olovka unutra ušla svojom debljom stranom, a vrh se pritom pod pritiskom izvuče, te će dvije polugice zaglaviti olovku unutra.

Galaxy Note 5 Pen-gate - evo što se zapravo dogodi (1)

Izvući tako zaglavljeni S Pen je navodno vrlo teško, a silovanjem korisnik će gotovo pa sigurno oštetiti manju od dvije polugice, a ona je ta zadužena za detekciju S Pena u utoru. To pak za posljedicu ima gubitak funkcionalnosti poput pisanja brzih bilješki po isključenom zaslonu ili automatskog pokretanja zračnih komandi.

Pozitivna strana ove cijele hajke, ako je tako smijem nazvati jest da će sada više korisnika u svijetu voditi računa o tome da S Pen nikako ne pokušavaju u utor gurnuti naopačke.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
marko

ne znam zašto mi se čini da kad rastaviš note 5 možeš lagano riješiti stvar s’tim, i nećeš zezuti stvar..

Gizda

Pazi ti ovo, Samsung je kriv što su ljudi debili. uvijek je bilo, gurnaj kako ne treba i nećeš gurati dugo 🙂 Tako je i ovdje.