Samsung Gear S2 službeno predstavljen

gear s2 službeno predstavljen

Samsung je danas službeno svijetu predstavio svoj novi Gear S2 pametni sat s okruglim Super AMOLED zaslonom i zakretnim prstenom. Temeljen je na Tizen OS-u i bit će dostupan u tri varijante.

Prvi Samsungov okrugli pametni sat, svojevrstan je nasljednik lanjskog Samsunga Gear S s kojim dijeli platformu i ovisnost o Samsungovim smartphoneima. Pokeće ga dvojezgreni čip takta 1.0 GHz s 512 MB RAM-a i 4 GB podatkovnog prostora.

Na 1.2” zaslonu rezolucije 320 x 320 će naravno prikazivati informacije i obavijesti s uparenih mu Galaxy smartphonea, a baratat će aplikacijama poput S Health, Nike+ Running, S Voice, Vrijeme, Pozivi, Kontakti, Obavijesti, Poruke, Email, Karte i navigacija, Glazba i Galerija. Uz S Voice ali i mini tipkovnicu korisnici mogu slati poruke i mailove direktno s čuke.

Korisnik će još lakše bauljati njegovim sučeljem zakrećući prsten oko zaslona i koristeći tipke Home i Natrag smještene na bok uređaja.

gear-s2

U igri su tri modela: Gear S2, Gear S2 Classic za one koje vole klasičniji look i Gear S2 3G. Sva tri će biti vodonepropusna i otporna na prodor prašine, integrirat će Wi-Fi i Bluetooth 4.1 te naravno hrpetinu senzora te NFC za mobilno plaćanje. Gear S2 3G će imati u sebi i eSIM za 3G povezivost pa će biti sposoban i za samostalne pozive.

Baterija kapaciteta 250 mAh na Gearu S2 i Gear S2 Classicu osigurava navodno 2-3 dana autonomije, a 300 mAh baterija u modelu Gear S2 3G dan manje. Baterija se puni bežično.

Možda i najveća mana cijele priče je opet Samsungov Tizen OS umjesto Android Weara te naravno ovisnost o uparivanju s nekolicinom Samsungovih premium smartphonea.

Cijena zasad nepoznata, baš kao i dostupnost na ovim prostorima.

Sviđa vam se? S2 obični ili ipak Classic?

https://youtu.be/nwn8qMaNoJk

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.