Samsung najavljuje buduće smartphone s 6 GB RAM-a

Samsung najavljuje smartphone s 6 GB RAM-a

Samsung je danas i službeno najavio početak masovne proizvodnje svojih novih 12Gb LPDDR4 RAM čipova temeljenih na 20nm arhitekturi. To će u bliskoj budućnosti omogućiti smartphone s 6 GB radne memorije.

Koliko nam to uopće treba je nešto o čemu možemo debatirati odavde do vječnosti baš kao i o 2K i 4K zaslonima smartphonea, no napredak je kao i obično nezaustavljiv. Samsung ovih dana kreće s masovnim štancanjem tih novih 20nm čipova s RAM memorijom. Prema Samsungu ti 12Gb LPDDR4 RAM čipovi brži su i do 30% u odnosu na aktualne RAM module, a bit će i 20% štedljiviji po pitanju potrošnje energije.

Današnje perjanice poput OnePlus 2 zmaja ili Galaxya Note 5 i Galxya S6 edge+ ili pak opskurnih LeTv modela, već barataju s 4 GB RAM-a, a uparivanjem ovih novih RAM modula iz Samsunga, skorašnji će top modeli rasturati s punih 6 GB RAM-a. Možete se kladiti da će ti i takvi top modeli zasigurno će biti temeljeni na Androidu dok će Appleov iPhone 6s danas poslijepodne na svjetlo dana najvjerojatnije s 2 GB RAM-a.

Da je 6 GB RAM-a u džepu itekakav overkill, zna i moja baba, no baba zna i da će se takvi uređaji itekako dobro prodavati.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.