ios 9 stiže danas evo kako se pripremiti

ios 9 stiže danas evo kako se pripremiti

Apple je svoj iOS 9 u opticaj pustio tek prije dva dana, a statistika pokazuje kako je on našao puta do čak 18% svih iUređaja u opticaju. Korisnici Androida o tome mogu samo sanjati. 

Nije da je to najbitnija stvar na svijetu pa ni sama usporedba iOS-a i Androida odnosno Googlea i Applea nije baš na mjestu ali da boli, boli. Google je svoj Android Lollipop u opticaj pustio 12. studenog 2014. dakle skoro prije godinu dana, a dosad je dosegao tek 21% svih Androida u opticaju.

Jasno je da svi Android uređaji na ovome svijetu ne mogu imati posljednju verziju Androida, no da su dosad svi uređaji mlađi od dvije godine trebali biti ažurirani isto je istina.

Apple kao i obično ima potpunu kontrolu kako nad hardverom tako i nad softverom pa su u stanju u dva dana postići ono što Google neće moći nikada. Da ne spominjemo kako je Apple iOS 9 u istom trenutku poslao na najsvježiji iPhone 6s i 4 godine stari iPhone 4s.

Vidjet ćemo koliko će proizvođačima Androida ove zime ili bolje reći sljedećeg proljeća trebati da postojeće uređaje ažuriraju na novi Android 6.0 Marshmallow.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Luciano

Iako na papiru podaci za Android izgledaju poražavajuće, u stvarnosti je priča ipak malo drugačija… Koliko verzija iOS9 je Apple napravio? Za svaki uređaj po jednu, pa tako iP4S sa novim sustavom neće preko noći postati iP6S+, niti će moći koristiti sve “fičere” novog OS-a. Stari iP4S je dobio okaljašenu verziju iOS9 i prosječni korisnik će samo vidjeti nove ikone i sporiji telefon:-( Tako bi i Google u suradnji sa npr. Samsungom mogao izdati Andorid6 (M) za GalaxySII… stave se nove ikone, novo sučelje, pokoja nova mogućnost nalik na M… ali to opet neće biti Galaxy S6 niti će prosječni… Read more »

Luciano

Ti me recimo Samsung jako razočarao… OK, ja sam tech freak. Npr. moju ženu baš briga koju verziju OS-a vrti na telefonu… sve dok joj omiljene aplikacije rade;-) I onda se opet vrti pitanje da li se isplati raditi update za uređaj star 4 godine (iP4S) kojeg je IMHO vrijeme pregazilo?
Ovo su teme samo za nas freakove koji se vesele kao mala djeca kad izađe novi Kernel za Linux 😉

Luciano

Hmmm, imam u ladici jedan 4S pa imam prljave primisli kako potrošiti vrijeme;-) Po forumima kao i obično informacije su oprečne… ili je “Nemoj, vuče se kao i 7-ica”, a drugi tvrde da im se i ekran povećao 😉

Nikola

Sony Xperia Z linija ne bi cijela trebala dobiti ažuriranje na 6.0… Xperiablog tvrdi da najstariji model koji će dobiti Android M je Xperia Z2.

Luciano

Da, to je službeni stav i po mnogima vrlo moguć scenarij. Međutim, da Sony nešto sprema, postalo mi je jasno kad sam dobio “technical preview” verziju Androida M za Xperia Z Ultra ?! Istina, Sony je napomenuo da je API u njemu zapravo od Lolipopa… dalje ne smijem, ali ako budemo dobri, možda na trenutak ugledamo i Štrumpfove;-)

Nikola

U pravu si…i Z ultra spada u odabrane, no pod velikim je upitnikom…ali vidjet ćemo što Japanci spremaju. U svakom slučaju, od svih kompanija najviše oni slušaju svoje korisnike i tu ih jako poštujem, pa se ne bi iznenadio ako bude velikih zahtjeva da ažuriraju i Z Ultra 🙂

Ivan

Ja imam IP4S i jucer sam azurirao na ios 9 i nesto je mrvicu sporiji ali to se jedva primjeti al ugl zadovoljan sam sa ios-om 9 🙂

samac

Sony je vrh, kao mali mravi zavlace se ispod povrsine ali rade i rade, imaju na svakom kontinentu u prosjeku dvije web stranice, prikupljaju, ispravljaju i peglaju. Svakakve su teorije u igri zasto nikad nisu imali od z serije “kompletan” uredjaj. Najbolji senzore a nemaju ih u vlastitim uredjajima, i jos svasta nesto a gubitak im se desi i oni se smiju, dok drugi se hvataju za slamku, e onda izbace 4K i opet jeftiniji od najboljih iako bez 4K. Naravno da ce ljubitelji voca kao pomahnitali skidati novi os. Apple im ionako nista dzaba ne daje, pa kad im… Read more »