Sony Xperia Z obitelj - evolucija na slici

Sony Xperia Z obitelj - evolucija na slici

Sonyeva Xperia Z obitelj pametnih telefona nadaleko je poznata i omiljena. Oku ugodan vodootporni Omnibalance dizajn evoluirao je kroz vrijeme, a što se sve dogodilo u ove nešto manje od 3 godine zorno prikazuje jedna slika.

Još tamo u siječnju 2013. kad je bilo kudikamo manje sijedih na ovoj mojoj glavi, a SmartphoneHrvatska bijaše još beba od bloga, Sony je lansirao vodootpornu Xperiu Z. Bio je to, a i dalje je, cool Android prostrana 5” zaslona i bez straha od vode.

U rujnu iste godine, Sony se zaletio i modelom Xperia Z1, koji je u nešto većim gabaritima dobio metalne bridove i fizičku tipku kamere pa se njome moglo fotkati i pod vodom.

Nakon Xperie Z1 Compact, Sony je u travnju 2014. lansirao Xperiu Z2, koja je došla s nešto zaobljenijim bridovima, većim 5.2-inčnim i što je još važnije IPS LCD zaslonom, umjesto dotadašnjeg TFT-a, kojeg nitko nije volio.

Xperia Z3 je u rujnu 2014. donijela daljnji razvoj Omnibalance dizajna sa zaobljenim bridovima, još tanjim kućištem, još boljim zaslonom i legendarnom autonomijom.

Xperia Z3+ iz svibnja ove godine donosi tek blaži redizajn Xperie Z3 iznutra i izvana, a na naše tržište nikad nije ni došla.

Najsvježija Sony Xperia Z5 tek će stići u ove krajeve, a donosi značajniji redizajn kućišta s ponovno ravnijim bridovima izduženom tipkom Power s integriranim senzorom otiska prstiju i najnižim položajem tipki kontrole glasnoće ikad.

Kako vam se sviđa to što je Sony napravio sa Z linijom u ove nešto manje od 3 godine?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dražen

Još uvijek koristim Xperiu Z i premda je stara već dosta vremena s dolaskom Lolipopa radi bolje nego ikad 😉

Nikola

Poslije HTC-a, drugi najljepši mobiteli. Solidna čvrsta struktura daje dobar osjećaj prianjanja u ruci. Dosadašnja evolucija teče u dobrom smjeru, a nadam se da će se tako i nastaviti sa svim budućim modelima.
Što se tiče mog iskustva sa Sony mobitelima, posjedujem Xperiu Z2 i jako sam zadovoljan. Jako dobar ekran, izvrsna baterija koja meni osigurava dan i pol korištenja s jednim punjenjem. Nadalje, još je pod ažuriranjima, a najavljuje se da će dobiti i Android Marshmallow. Sve u svemu, jako dobar posao. Palac gore za Sony 👍

bato

Na Xperiu Z nedavno stigla lizalica 5.1.1 i strojček radi izvanredno dobro. Tko kupuje androida i ima para, Xperia Z3-Z5 je najbolji izbor! Još ću se neko vrijeme družiti s mojom Xperiom Z i shopping odgoditi za slijedeću generaciju Z6, npr.

Markan

Toni, ekran i autonomija baterije su bolji na Z2, Z3 je bila lošija po tom pitanju, posebno ekran, koji je bio kao loši AMOLED.

D3XT3R

Imao z,z3c i sada z3, meni su mobiteli vrh i bas mi sve u vezi njih lezi,z je jos u kuci i radi odlicno na lollipopu,a kod sonya mi se jos sviđa sto ui nije fragmentiran kao kod samsunga,nego je vise kao ios,z i z3 imaju isti ui samo sto naravno z3 ima neke nove funkcije