13 milijuna iPhonea u prvom vikendu prodaje

 13 milijuna iPhonea u prvom vikendu prodaje

Apple je danas objavio službene prodajne rezultate za prvi vikend prodaje novih iPhonea 6s i iPhonea 6s Plus. 13 milijuna prodanih iPhonea novi je Appleov prodajni rekord.

Prema riječima Appleova izvršnog direktora Tima Cooka, Apple ima više od 13 milijuna razloga za zadovoljstvo prvim prodajnim vikendom koji je sada iza njih. Lani je Apple tijekom prvog vikenda prodao oko 10 milijuna iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus.

Ove godine novi iPhone 6s i 6s Plus po prvi puta donose 2 GB RAM-a ali i novu 3D Touch tehnologiju zaslona osjetljivih na različite jačine pritiska.

Sve je to krasno, no razloge i uzroke novog rekorda treba tražiti i na drugim mjestima. Točnije u Kini. Naime, Apple je ove godine u prvi prodajni vikend po prvi puta uključio i kinesko tržište, koje je nakon Europe u proteklih godinu dana postalo drugim najjačim tržištem za Appleove iPhone.

Krug zemalja u kojima su dostupni novi iPhone 6s i 6s Plus proširit će se 9. listopada. Hoće li među njima biti i Hrvatska još nije potvrđeno.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
UVIJEK VJERNI

.ebo ih ajfon da ih .ebo.

Mario

To je u redu, što se tiče prodajnih rezultata, a što se tiče dolaska na Hrvatsko tržište, siguran sam da će i prije Svetog Nikole naići prvi kontigent!!!!!

marko

nedajte mi lagat , ali sto nije kina postala prvo appleovo trziste ?