iPhone 4s iOS 9

iPhone 4s iOS 9

Zanimljiva vijest stiže iz New Yorka gdje je otprilike stotinjak vlasnika iPhonea 4s tuži Apple i traže odštetu od 5 milijuna dolara jer im je iOS 9 nadogradnja unatoč Appleovim obećanjima uništila iskustvo korištenja uređaja.

Apple je poznat po tome da svoje iPhone ažurira i četiri godine nakon lansiranja. Vlasnici Androida tako nešto mogu samo sanjati, no hardver četiri godine starog iPhonea 4s ipak više nije na visini zadatka kako bi vrtio svježi iOS 9 pa ni u ovom ponešto okrnjenom obliku. Tako barem tvrdi stotinjak vlasnika dotičnog uređaja, koji na sudu u New Yorku tuže Apple i traže odštetu od čak 5 milijuna dolara.

Apple ih je prema njihovom shvaćanju prevario i obmanuo obećavši im vrhunsko iskustvo korištenja njihova uređaja nakon ažuriranja na iOS 9. Oni su pak ažuriranjem na iOS 9, što je u konačnici teško i izbjeći, navodno osjetili takav zamjetan pad performansi, koji im je unakazio korisničko iskustvo.

Budući da nema službena načina na koji bi se s iOS 9 vratili na iOS 8, možda su i u pravu.

Ruku na srce ovakvih bi tužbi u Android svijetu moglo biti puno više, no dosad se još nitko nije u to upustio.

Što vi mislite? Biste li se i vi pridružili ovoj tužbi?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dolfi

pa naravno po zagorski -sve vas bum tužil mene niko ne bu j…l

tomo100brt

Meni iOS 9 ništa nije unakazio. Jeste, sporiji je što je očekivano, ali radi dobro. Nema unakaženja. I točno, Apple je obećao poboljšanje performansi sa iOS 9, ali pitanje je na kojim uređajima. Na iPhone 4Sto nisam očekivao. Po ovome bi svako malo mogao tužiti Sony jer mu nekad novi Android uopće ne radi kako treba. Gospodo tko još drži ovoliko star uređaj i očekuje da novi sustav na njemu bude vrhunski. Kupite si iPhone 5. Bit će brži. Nije vam proizvođač kriv što tko zna iz kojih razliga ne možete ili ne želite kupiti novi uređaj. Probudite se. Tehnika… Read more »

nele

Tehnika stvarno puno brzo napreduje a stariji Iphone telefoni ostaju jednako skupi!

Gogo

Released 2011, October

samac

Dok je ovakvih proizvodjaca a i ovakvih kupaca zivjet cu i ja. Nigdje se ne zaradjuje dobro kao na ljudskoj gluposti.

ursus

Sve bi bilo ok da se 4s ne prodaje još uvijek. Dakle kupiš iphone kad ono..Tko nije do sad shvatio poruku apple-a, kupuj zadnji model, stari prodaj..

Luciano

Hmmmm,kad sam jednom spomenio da mi je iPhone usporio nakon nadogradnje, onda sam bio Android fanboy, jer je to “nemoguće” 😛