LUMIA-950-VS-LG-G4-TEST-KAMERA

LUMIA-950-VS-LG-G4-TEST-KAMERA

U najnovijem raspucavanju kamerama u režiji SmartphoneHrvatske, sučelili su se novi Microsoft Lumia 950 i LG G4. Jedan i drugi smartphone kao adute imaju i izvrsne kamere. Je li jedna bolja od druge, saznajte u nastavku.

Ovih dana u Splitu vrijeme baš i nije nešto pa će većina fotografija biti snimljena po oblačnu vremenu. To je valjda ove dvije vrhunske smartphone kamere stavilo na još veću kušnju.

S hardverske pa i softverske strane, riječ je o dvije ne pretjerano različite kamere. LG G4 je opremljen 16 MP senzorom i optički stabiliziranom lećom otvora blende f/1.8, LED bljeskalicom, senzorom spektra boja i podrškom za 4K video.

Microsoftova Lumia 950 ima pak opjevanu PureView kameru s 20 MP senzorom, optičkom stabilizacijom slike, Zeiss lećom od 6 elemenata, otvorom blende f/1.9, triple LED RGB bljeskalicom, a također snima i 4K video. Dvostupanjska tipka okidača Lumie 950 će nekima biti adut.

I jedan i drugi smartphone na čelima nose sposobne selfie kamere. LG G4 ima 8 MP kameru s virtualnom bljeskalicom, algoritimima uljepšavanja i 1080p videozapisima, a Lumia 950 5 MP kameru, koja također snima 1080p video. LG G4 fotke može okidati i tipkama kontrole glasnoće te glasovnim naredbama.

lumia-950-kamera

Softverski gledano i jedan i drugi uređaj imaju impresivne kamera aplikacije s Ručnim odnosno profi režimima rada i hrpom mogućnosti za one koji će ih koristiti, a ujedno imaju i odlične automatske režime rada, gdje uređaj po potrebi uključuje HDR odnosno Rich Capture, kako se to zove na Lumiji 950.lg-g4-kamera-manual

Kamera LG G4-vorke se pokreće nešto brže i fotografije snima nešto brže dok su im autofokusi rekao bih podjednako brzi. Brzinu rada kamere smatram bitnom stavkom i ne bih rekao da me je pritom razočarala ni jedna ni druga. Onima koji fotografije vole obrađivati na računalu, značit će i to što obje kamere mogu snimati fotografije i u raw formatu. Kao nekakve specijalnosti jedne i druge mogu navesti da LG G4 ima foru s virtualnom selfie bljeskalicom, a Lumia 950 naknadno podešavanje jačine blica u snimljenim fotografijama.

Kao i obično ovdje nećete od mene čuti kako je jedna kamera bolja od druge. To prepuštam vama. Umjesto proglašenja pobjednika, nudim vam usporedne fotografije s jednog i drugog uređaja pa konačan sud donesite i sami, a obrazložite ga u komentarima ispod.

Microsoft Lumia 950 vs. LG G4 idealni uvjeti

950-VS-G4-IDEALNI-UVJETI

Microsoft Lumia 950 vs. LG G4 oblačno

950-VS-G4-oblačno

Microsoft Lumia 950 vs. LG G4  mrak vani

950-VS-G4-IDEALNI-noć-vani

Microsoft Lumia 950 vs. LG G4  mrak umjetna rasvjeta

950-VS-G4-noć-unutra

Microsoft Lumia 950 vs. LG G4  mrak bljeskalica

950-VS-G4-mrak-bljeskalica

Microsoft Lumia 950 vs. LG G4  selfie kamera

950-VS-G4-selfie

Ove i hrpu drugih fotografija u punoj veličini pronađi ispod na našem Boxu. Otvori par pa uspoređuj do mile volje.

Microsoft Lumia 950 Box

LG G4 Fotke Box

Evo i par videa snimljenih jednom i drugom kamerom.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tomo

Taman kad sam pomislio da su na Lumii fotke realističnijih boja, nakon gledanja videa čini mi se da je isti na LG prirodniji…

Ivan

LG G4 mi se cini nekako bolji… pogotovo ona slika sa crvenim sanducicem… ili sta je to vec… nekako ima vise svjetla i boje su mozda malo prirodnije

Ron

Da li si slikao automatskim modom ili ručnim postavkama pošto na G4 slika s automobilom djeluje kao na ručnim postavkama dok kod lumie WB je znatno hladniji. A čini mi se da bi i na G4 automatskim modom bilo nešto hladnija boja nego što je na slici. Skroz 2 različita tipa ulicnog osvjetljenja. Ili je bijelo ili narančasto. Prije da je narančasto. Lp, i da, naravno LG G4 opet, moj fav. Čekam LG G6. 5etica fail.

kojoot

Po mom ukusu lumia definitivno bolja u slikama. Da nije Windowsa (bar u ovoj fazi) kupio bi je odmah 🙁

kojoot

Na LG-u bijela boja je neuvjerljiva 🙂

Markocz

Lumia ipak, G4 daje neku žućkastu boju

du6mi

Lumia daje više detalja. Jedino je onaj crveni spomenik bolje uslikan na LG-u ali je okolina mutnijih detalja za razliku od Lumie.

Nix

Sve je to tu negdi,zavisi tko šta preferira ^^

Demius

Najbolja kamera na mobitelu je na L950/950XL, definitivno.Čeka se Samsung S7…

Coola

Koja lumia, z5 ih sve jede,to šta se svi pale na oversaturciju i neke algoritme,imas aplikacija pa obrađuj.

Kiki

Poljud je maestralan sa G4