necus 6p vs lg g4 test kamere

necus 6p vs lg g4 test kamere

Obećao sam, a nikako da uhvatim vremena sjesti i odraditi usporedbu kamera Nexusa 6P i LG G4-vorke. Danas je stigao i taj dan. Ako niste shvatili u ovom usporednom testu vidjet ćete što mogu dvije odlične smartphone kamere pa proglasimo pobjednika.

Lanjski ali i dalje aktualni LG G4 ima zaista odličnu kameru za sve uvjete. Debitirao je na tržištu kao prvi smartphone s otvorom blende od čak f/1.8. Njegov suparnik danas najbolji je Nexus telefon ikad predstavljen – Nexus 6P. Nikad dosad uspoređivati kamere jednog Nexusa s kamerama perjanica poput LG-a G4 nije imalo smisla jer je ishod znao i gradonačelnik Batman. Ovdje pak imamo suparnike s prilično usporedivim kamerama.

Prije no što se bacimo na usporedbu rezultata, odradimo usporedbu kamera na papiru. Koga ne zanima nek’ preskoči na usporedne fotografije i video

OSNOVNE KARAKTERISTIKE

nexus-6p-vs-lg-g4-test-kamere1 (1)

LG G4 na leđima ima optički stabiliziranu 16 MP kameru maksimalnog otvora blende F/1.8. Senzor je ovdje u formatu 16:9 i veličine 1/2.6″ dok je svaki pojedini piksel veličine 1.12 µm. Podržava laserski autofokus, i senzor spektra boja, Auto HDR, snima video u 4K kvaliteti i ne boji se mraka. Ima standardnu bljeskalicu.

Prednja mu kamera raspolaže 8 MP senzorom, otvorom blende f/2.0, a snima 1080p video.

nexus-6p-vs-lg-g4-test-kamere1 (2)

Huawei Nexus 6P straga ima pak 12.3 MP kameru bez optičke stabilizacije. Njegov je senzor omjera stranica 4:3 i veličine 1/2.3” s pikselima od 1.55 µm. Podržava laserski autofokus, HDR+ i 4K video i dvotonsku dual LED bljeskalicu.

Sprijeda 6P ima 8 MP kameru otvora blende f/2.4. Snima video u 1080p kvaliteti.

KAMERA KOJA JE UVIJEK PRI RUCI

Usporedimo li kamera aplikacije, LG G4 je jasan pobjednik s pregršt opcija i iscrpnim manualnim režimom snimanja. Googleova kamera je prilično oskudna u opcijama, a detalje jedne i druge kamere možete pronaći u mojim recenzijama ovih uređaja.

Smartphone kamere imaju osnovni zadatak da su uvijek tu i pri ruci. Brzina im je vrlina pa se traži da se kamera brzo pokreće, brzo fokusira i brzo pohranjuje fotografiju, odnosno video. Kameru LG G4-vorke je moguće brzo pokrenuti dvoklikom na tipku stišavanja glasnoće dok uređaj izvlačite iz džepa. Na Huaweiu 6P ćete isto izvesti dvostrukim klikom na tipku Power.

Vjerojatno ćete još koristiti usmjeravanje fokusa dodirom zaslona. To možete i na jednom i na drugom. Jednako tako ćete koristiti i opciju Auto HDR na G4, odnosno HDR+ na Nexusu 6P, koje se uključuje po potrebi pa ni o tome ne treba razmišljati.

Ni jedan ni drugi ne mogu pod vodu, pa snimanja u bazenu nema.

U nastavku vam kao i obično nudim, usporedne fotografije u različitim uvjetima, sve snimljene u Automatskom režimu rada pa pobjednika izaberite i sami:

EKSTERIJER – DNEVNI UVJETI

DNEVNI-UVJETI-EKSTERIJER

EKSTERIJER DNEVNI UVJETI – MAKRO

SUNČAN-DAN-MAKRO

INTERIJER – NOĆ – UMJETNO SVJETLO

NOĆ-ITERIJER-UMJETNO-SVJETLO

NOĆ – VANI

NOĆ-VANI

TOTALNI MRAK – BLJESKALICA

TOTALNI-MRAK-BLIC

NOĆNI SAMOSLIK

SAMOSLIK

Hrpu fotografija u punoj veličini pronađi na našem Boxu. Otvori par pa usporedi i sam.

Evo i par videozapisa snimljenih jednom i drugom kamerom u različitim uvjetima i u različitim kvalitetama:

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ante

Al nokia 1020 nema otvor blende 1.5,piše da je prvi smartfon s otvorom od čak 1.8

Ante

Je 2.2,pomiješa sam s veličinom senzora koji je 1/1.5 u pravu si 😉

Ivo

Pozdrav, Toni, kupujem novi mob i dilema mi je između Note 4 i G4? Cijena im je tu negdje i BiH, čak je G4 malo jeftiniji. Bitna mi je kamera, ekran, autonomija.. Hvala, i pozdrav

Dc

G4 ti je onda bolji

Ivo

Hvala puno, veliki pozdrav

Tomislav

Jesu li i u jednom i u drugom BOX – u Slike sa Nexus – a ??