Doze

Doze

Vjerujem da svi znate da je jedna od značajki Androida Marshmallow i taj famozni Android Doze dublji i štedljiviji san u stanju mirovanja. Podržava li i vaš Android taj Doze ili ne, reći će vam jedna nova aplikacija. 

Doze inkorporiran u Android Marshmallow u stanju mirovanja kompatibilan uređaj ubacuje u dublji stadij sna u kojemu sprječava izvršavanje određenih zadaća i korištenje mobilnih podataka, a da pritom i dalje primate poruke i obavijesti. Tako anulira bespotrebno buđenje sistema i potencijalno curenje baterije tijekom noći ili dok uređaj dulje leži na polici.

Da bi Doze funkcionirao nije dovoljan Android Marshmallow već moraju biti zadovoljeni još neki preduvjeti. Naime potrebni su i neki API-ji poput Significant Motion Detector (SMD) Google Cloud Messaging for Doze, Google Play Services Framework kao i cijeli niz senzora pokreta da bi Doze šljakao onako kako bi trebao.

check-for-doze-support

Da vi ne biste o tome previše razmišljali, sposoban meštar s XDA Developers složio je cool malu aplikaciju imena Check Doze koja će vam reći podržava li vaš uređaj Doze bilo odmah ili kad ga eventualno pogodi ta Marshmallow nadogradnja. Ako ispunite sve uvjete otplešite the dance of joy i nadajte se nešto boljoj autonomiji.

Link za preuzimanje: Check Doze APK

Ako pak niste te sreće i Marshmallow još nije sletio na vaš telefon možete isprobati i ovu aplikaciju, koja oponaša Doze na Androidu Lollipop.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
orion

moj s6 podržava pa svejedno preko noći izgubi 10-15%

Bill

Lol
Z3 compact na marshmallow 2 posto preko noci. Vjerojatno bug od strane samsunga

Igy

G4 jeste

marko

Moj je na punjaču po noći 😊

Pulsinjo

Podržava, ali troši više nego prije dok je bio na lolipopu

nikola

Na mom tabletu asus nexus 7 (2012),uopste ne trosi baterija,0% trosi preko noci.