LG G5 vs Galaxy S7 edge - Senzori otiska prstiju

LG G5 vs Galaxy S7 edge - Senzori otiska prstiju

U još jednom usporednom testu LG G5 i Galaxy S7 edge perjanica, donosim vam kratku usporedbu dvaju izvrsnih senzora otiska prstiju. Ima li među njima razlike i koji je bolji, reći će vam i kratka video usporedba.

LG G5 je drugi LG-ev smartphone  sa senzorom otiska prstiju. Prvi na mojem testu bio je LG V10, robusna mrcina s dva zaslona i tri kamere te priličnop dobrim senzorom otiska prstiju na leđima. LG G5 se donekle naslanja na taj dizajn pa senzor otiska prstiju nosi ispod tipke Power na leđima ali ovdje za sken prsta tipku ne treba pritisnuti već samo lagano dotaknuti jagodicom prsta, što je dosta bolje i praktičnije.  Možete upucati do 5 različitih otisaka u njega. Riječ je o jednom od najboljih senzora otiska na tržištu. Postavlja se kroz samo 6 dodira, a uz otisak mora se postaviti i neka dodatna zaštita u obliku PIN-a, lozinke ili Knock Code uzorka.

Radi brzo i precizno, a to je ono što se traži. Njime ćete osim otključavanja uređaja, moći osigurati i fotografije u galeriji te QuickMemo zabilješke.

Galaxy S7 edge ima ništa manje impresivan senzor otiska prstiju, no ispod tipke Home na prednjici uređaja, pa ćete najčešće skenirati palac. Radi jednako dobro i brzo i nisam s njim imao baš nikakvih problema. Neki na internetu prijavljuju kako ga je lako zagrebati, no to osim estetskih manjkavosti navodno ne utječe na funkcionalnosti senzora otiska prstiju ispod. Postavlja se kroz 13 dodira senzora, a osim otključavanja telefona, njime je moguće autorizirati i plaćanja kroz Samsung Pay, zaključati pristup aplikacijama te prijavljivati se na web lokacije. U otisak mora se postaviti i neka dodatna zaštita u obliku PIN-a, lozinke ili uzorka.

LG G5 vs. Galaxy S7 edge – Senzori otiska prstiju

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mate

Uzasno sporo mi to izgleda u usporedbi sa Xiaomi mi5 kojeg koristim.
Na mi5 je instant.

drazen991

Dakle iz osobnog iskustva slobodno mogi reci da je touch id od G5 trenutno najbolje sto sam isprobao…imao sam S7 i nije na razini G5 po brzini i preciznosti…sad imam gejfona 6s na kojemu je touch id stvarno na zavidnoj razini ali i dalje tvrdim da je G5 bolji u tom pogledu

UVIJEK VJERNI

A jesu gadni i jedan i drugi… Da te Bog sačuva!

ulkanik

Koliko znam S7 nema mogućnost zaključavanja pristupa aplikacijama a šta se senzora tiče Huawei je miljama ispred ovih gore navedenih.