press-home-to-unlock

Apple je prije neki dan na WWDC-u najavio iOS 10, koji donosi pregršt novotarija, o kojima možete pročitati ovdje. Jedna zanimljivost mi je u tom prvom điru promakla, a odnosi se na novi način otključavanja iUređaja. Naime, iOS 10 legendarni slide to unlock šalje u povijest. 

Slite to unlock

Još od prvog iPhonea iz daleke 2007. Appleove iMašine za otključavanje uređaja koriste gestu klizanja prstom s lijeva na desno preko zaslona zaključavanja. Slide to unlock je donekle pao u drugi plan od uvođenja Touch ID senzora otiska prstiju no nastavio je živjeti u Slide to answer klizanju za odgovor na dolazni poziv.

Novi iOS 10 sada će legendarni Slide to unlock poslati u povijest i zamijeniti ga s Press home to unlock. Tako će korisnici za otključavanje iPhonea, iPada i iPoda od iOS-a 10 otključavati pritiskanjem na fizičku tipku Home. Pritom će uređaji sa Touch ID senzorom koristiti otisak prsta za autorizaciju, a kod drugih će se na zaslonu pojavljivati zaslon za unos PIN-a.

Sve to dolazi zajedno s posve redizajniranim Zaslonom zaključavanja, koji sada nudi brzo pokretanje kamere ulijevo, lansiranje Spotlight tražilice, klizanjem udesno te otvaranje Kontrolnog centra klizanjem prsta prema gore. Tu je i nova 3D Press interakcija s primljenim obavijestima.

Hoće li vam nedostajati dobri stari klizni za otključavanje?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
WarpigHR

iz daleke 2017.?

Sveto Tepavac

IOS 10 je koliko znam kompatibilan i vrtit će ga i iP 5-ica. Pa mi nije jasno kako će oni onda otključavat s ”Press Home to Unlock”, tako da, možda ipak nije skroz otišao u prošlost.

marko

citiram “Pritom će uređaji sa Touch ID senzorom koristiti otisak prsta za autorizaciju, a kod drugih će se na zaslonu pojavljivati zaslon za unos PIN-a.”

Sveto Tepavac

A oni koji npr.nemaju postavljenu lozinku? Oni samo pritiskom na Home tipku ulaze u mob ili?

grgi987

da

Gizda

Barem sam se lijepi nasmijao uz ovu jutarnju kavu. Pregrst inovacija iz ne tako daleke 2012, ako ne i ranije 🙂