mi band 2 recenzija

mi band 2 recenzija

Xiaomi Mi Band 2 napokon dobija ono što je nedostajalo prethodnim dvjema inačicama Xiaomieve superpovoljne pametne narukvice – zaslon. Sada Mi Band 2 s pravom možemo zvati i pametnim satom. Nakon više od dva jedna nosanja uokolo, vrijeme je za recenziju.

DIZAJN,  ERGONOMIJA I NOSIVOST

Ni prvoj ni drugoj pa tako ni trećoj verziji Mi Banda, ergonomija i dizajn nisu u minusu. Mi Band 2 je toliko udobna narukvica da ćete već nakon pola sata zaboraviti da vam je na zapešću, a s obzirom da je vodootporna po certifikatu IP67 neće biti problem ni onda kada vi odlučite biti mokri od znoja ili ovih dana izglednije od piva.

Lagan, ergonomski zaobljen  i uglavljen u mekanu silikonsku narukvicu, Mi Band 2 dizajnom ne razlikuje previše od svojih prethodnika. Ima izduljeni oblik poput velikog zrna riže.

[photomosaic nggid=839 padding=”5″ columns=”3″]

S donje strane je optički senzor otkucaja srca, a s gornje 0.42” OLED zasločnić s okruglom kapacitivnom tipkom. Njome ćete navigirati između prikaza sata, broja prijeđenih koraka, otkucaja srca, kapaciteta baterije….

Zaslon se uključuje ili dodirom tipke ili podizanjem ruke prema licu. Inače je isključen pa ne troši struju. Na jednom kraju su dva pin konektora, koja služe za punjenje 70 mAh baterije, koje traje oko 3 sata, no to ćete raditi svakih 20 dana. Ja sam Mi Band 2 za vrijeme ovog druženja (preko dva tjedna) punio samo jednom, a nije bio napunjen do kraja kad sam ga prvi puta uključio.

1464852431

Moj testni primjerak je došao s klasičnom crnom silikonskom narukvicom, no u ponudi će se naći one zanimljivijih boja, a izmjena narukvice traje 3 sekunde. Pet ako nemate jednu ruku.

SOFTVER I UPRAVLJANJE

mi-fit-aplikacija

Mi Band se Bluetoothom 4.0 uparuje sa smartphoneima s kojih onda prenosi obavijesti o kojima vas obavješćuje vibriranjem. Uz Xiaomieve Androide kompatibilan je sa svim ostalim Androidima pod uvjetom da vrte barem Android 4.4 KitKat ali i s iPhoneima koji vrte barem iOS 7 i noviji.

mi-band-2-recenzija

Za uparivanje, sinkronizaciju i iščitavanje analize podataka s Mi Banda trebat će vam Mi Fit aplikacija dostupna u Trgovini Play i App Storeu. Kroz dotičnu aplikaciju ćete podešavati sve što se tiče Mi Banda pa ćete odabrati što to želite da se prilazuje na njegovu OLED zaslonu, birati koje aplikacije smiju slati obavijesti do narukvice, podešavati vrijeme kada će vas narukvica ujutro buditi i slično.

mi-band-2-recenzij2

Što se tih obavijesti tiče, vibracija i kratka animacija na zaslonu će vas upozoriti da je nešto upravo pristiglo na vaš telefon ili da vas netko zove. Nažalost pritom nećete znati tko vas zove niti ćete vidjeti sadržaj poruka, niti na iste možete ikako reagirati.

Ako ćete uz Mi Band koristiti i neki Xiaomiev telefon, moći ćete njome pametno otključavati telefon. Odnosno dok su Mi Band i Mi telefon u dometu, telefon vas neće tražiti PIN, lozinku, uzorak.

Plus je i to što i kad Mi Bandom iziđete iz dometa uparenog smartphonea, kasnije kad se njih dvoje opet sretnu i vi na smartphoneu pokrenete Mi Fit aplikaciju, ovaj će sinkronizirati i nadoknaditi podatke koji mu nedostaju.

Integrirani pedometar konstantno broji vaše korake i pretvara ih u udaljenosti odnosno potrošene kalorije. Preciznost u brojanju napravljenih koraka je solidna no ne i savršena. Svakako bi bila na višem nivou kad bi Mi Band 2 imao svoj GPS. Vjerujem da isto vrijedi i za optički čitač otkucaja srca. Preciznošću se ipak ne treba naročito opterećivati već bi vam cilj trebao biti svaki dan napraviti par koraka više no prethodnog dana. Prikupljene podatke je moguće sinkronizirati i s Google Fit servisom.

Ne treba vas naročito brinuti ni povećana potrošnja baterije na uparenom smartphoneu. U ovih dva tjedna korištenja primijetio sam tek neznatan porast potrošnje.

ZAKLJUČAK

Xiaomi MI Band 2 u trenutku nastanka ove recenzije u Honorbuy webshopu košta €38.69 plus troškovi dostave. Ako naručujete s EU skladišta u EU zemlju nećete imati troškova poreza ni carine. Svakako iskoristite promo kupon SMART5 pa uštedite dodatnih 5 eurića.

Pristojna je to cijena za jedan ovakav Fitness Tracker ili pametni sat, koji će vas oduševiti ergonomijom, dizajnom i zaista nenadmašnom autonomijom. Ako vam GPS nije jako bitan, Mi Band 2 će vam svakako dobro poslužiti za praćenje vaših trkačkih pothvata.

najbolji izbor mobitela mobis.hr

  • štedljivi OLED zaslon
  • izvrsna autonomija od 20 dana
  • dizajn i ergonomija
  • udobnost
  • pametno otključavanje telefona
  • vodootpornost
  • izmjenjive narukvice raznih boja
  • cijena

  • nema GPS
  • sustav notifikacija je mogao biti bolji

Usporedi cijene mobitela Nabava.net

Svi mobiteli na jednom mjestu.

Nabava.net ti omogućava pretragu i usporedbu cjelokupne ponude mobitela na hrvatskom tržištu.

 XIAOMI MI BAND 2 VIDEO RECENZIJA

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
marko

šteta što nema malo više opcija/mogućnosti …

Miha

Hoće li biti recenzija pametnog sata Cogito Classic?

grga

Toni, jesi siguran da ima za ovaj proizvod EU direct?
Jer ja to na njihovim stranicama ne mogu naći…

Antonio

Došao je na HonorBuy stranici i to u EU Warehouse, ali ne želi mi prihvatiti voucher SMART5. Kaze: You have not reached the minimum amount required to use this voucher.

zare

…koja ja razlika izmedu mi band 2 i mi band 2 global (international) verzije???

vedo

Zdravo, nosim je 3 4 mjeseca, nisam imao problema, prilikom sinkronizacije mi je pukla veza i od tada je ne mogu povezati sa app. Sve sam probao: deinstalirati app, prijaviti sa drugim imenom isl. Mob je huaeei p9 lite? Ima li ko slicnih iskustava? Hvala