Nexusi iz HTC-a s Fingerprint gestama i novim navigacijskim tipkama

Sada kada smo preživjeli predstavljanje Galaxya Note 7, možemo se lagano vratiti u normalu i posvetiti i drugim zbivanjima u smartphone areni. Nova vijest tiče se nadolazećih Nexusa, koji će očito podržavati geste klizanja prsta preko senzora otiska prstiju, a imat će i nove navigacijske tipke. 

Objavljeni gif ilitiga animirana slika, otkriva detalje o podršci za geste klizanja prsta preko senzora otiska na leđima uređaja. Čini se da će novi Marlin i Sailfish Nexusi iz HTC-a podržavati spuštanje Centra za obavijesti klizanjem prsta preko senzora otiska prstiju, kao što smo imali prilike vidjeti na nekolicini svježih Huawei smartphonea.

Uvjerio sam se i sam kako je to vrlo praktična stvar i olakšava korištenje uređaja jednom rukom, naročito na uređajima s velikim zaslonima, gdje je statusna traka, odnosno vrh zaslona ponekad predaleko i za moj majmunski palac.

Primijetili smo i novi izgled navigacijske trake, odnosno navigacijskih tipki, koje će izgleda dobiti malo boje. Barem je to slučaj za središnju tipku Home, koju se inače koristi i za pokretanje Google Now on Tap značajke.

Evo kako bi mogao izgledati novi NexusNadalje isti gif siluetom uređaja potvrđuje ranije prikazani dizajn HTC-ova nadolazećeg Nexusa, a i plavičasta boja izgledno još jednom potvrđuje novu Electric Blue boju, u kojoj će jedan ili oba Nexusa biti dostupna.

Čin se da imamo razloga nadati se vrhunskim Nexusima ove godine.

2
Imaš nešto za reći?

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Toni JerkovićIvan Tadic Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Ivan Tadic
Guest
Ivan Tadic

Novi Googleov Nexus launcher izašao a ja nisam o tome prvo od Tonija čuo :/ ni apk skinuo 🙁