iPhone 7 vs. iPhone 7 Plus ili 2 GB vs. 3 GB RAM-a

iPhone 7 vs. iPhone 7 Plus ili 2 GB vs. 3 GB RAM-a

Dok čekam da mi i veliki iPhone 7 Plus sleti na test naletjeh na zanimljiv usporedni test dvaju novih iPhonea 7, koji nam otkriva koliko je 3 bolje od 2. 

Kao što vjerojatno znate osim razlike u veličini, rezoluciji ekrana i ukupnom broju senzora kamere, iPhone 7 i 7 Plus se razlikuju i u količini radne memorije. iPhone 7 Plus ima 3 GB RAM-a, a iPhone 7 “samo” 2 GB. Dodatni je Gigabajt radne memorije iPhoneu 7 Plus navodno potreban upravo kako bi osigurao gladak rad dual kamere na plećima 7-ice Plus.

Kako se tih 30% više radne memorije odražava na opće performanse, multitasking i fluidnost u radu, testirao je momčina YouTuber Phonebuff u svojem nadaleko poznatom usporednom testu brzine. Kao i obično dva su uređaja morala u što kraćem vremenu dvaput izvesti zadani test radnji.

Je li i koliko 3 bolje od 2 pogledajte u nastavku:

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
demius

iPhone 7+ može drži da 2 igrice u RAM-u, a obična sedmica niti jednu.Pa to i nije mala razlika, jer svaki put kada igrica mora ponovo da se učitava ona nužno troši bateriju telefona.

Gogo

Ako android radi solidno sa 2 gige, onda će Apple raditi još i bolje, a da ne pričamo o 3 gige. I šestica još uvijek radi odlično sa samo jednom gigom rama.

Ivan Martinko

ti su čipovi tako jeftini da se uopće ne isplati stavljat malo. tak su u oneplus 3 stavili 6 gigi jer isto košta i 4 i 6. za uređaj vrhunskih komponenti i solidnih performansi za “samo” 3000kn. a ovi ostali brendovi nam prodaju gustu magluštinu..