x-compact-vodootporna

Sonyeve poteze nije uvijek lako razumjeti pa zbunjuje i nova vijest iz njihova tabora, a kaže kako će Xperia X Compact u Japanu ipak biti vodootporna dok na drugim tržištima nije. 

Sony je između ostalog proizvođač smartphonea, a taj dio posla im i ne ide baš naročito. Krivce očito treba tražiti među onima koji donose strateške odluke u tom segmentu. Tvrtka je naime, u stanju u istoj godini proizvesti i na tržište plasirati dva gotovo pa identična smartphonea. Vjerujem da razaznajete da je riječ o modelima Xperia X Performance, koju upravo testiram i Xperia XZ, koja je taman prošla moj test.

Ista je osoba vjerojatno odlučila da aktualna perjanica na važnom američkom tržištu neće u drugoj polovici 2016. godine imati čitač otisaka prstiju da bi sada opet netko mudar odlučio da će Xperia X Compact na japanskom tržištu biti vodootporna, dok se na ostalim svjetskim tržištima pod vodom utapa.

Uz vodootporno kućište, X Compact se u Japanu može dobiti i u ružičastoj boji, kakvu bi pripadnice ljepšeg spola vjerojatno željele i na drugim tržištima.

Pitam se koji je njihov sljedeći mudar potez.

Predlažem sljedeći flagship bez selfie kamere da vidimo kako će im to ići.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan

Ni meni bome nisu jasni ti Sonyevi potezi… Zadnji njihov odlican, pa rekao bih i najbolji flagship bio je po meni Xperia Z3 Compact. Nakon nje, sve mi se vise cini da Sony luta…

Ivan

Hocu reci, luta sto se tice smartphonea. Ostali njihovi proizvodi su odlicni 😀

samac

Za japansko trziste Sony ima desetak xperia za koje mi vecina nas nije nikada cula. Ovo lutanje sony-a je zapravo tragikomicno, ali nemaju neke kardinalne greske, ne gore, ne zavijaju ali cijenom nekonkurentni. Kosooki ce mnogima pomrsiti racune u smart biznisu.