gboard

Google je svoju tipkovnicu poznatu kao Google Keyboard u naporima isticanja branda sada preimenovao u Gboard. Nasreću nije ostalo sve na novom imenu jer Gboard donosi pregršt novosti. U nastavku doznajte što se donosi, a pronađite i instalacijski apk paket.

Gboard između ostalog donosi podršku za umetanje GIF-ova u vašu korespodenciju, što je dosad bilo vezano uz Android 7.1, a ovom novom verzijom bi trebalo postati dostupno i ostalima, koji još vrte starije inačice Androida.

Kilkom na gumb GIF animirane sličice je moguće ubaciti u prepisku unutar podržanih aplikacija. Zasad su to Hangouts i Messenger, a vjerojatno će se proširiti i na druge.

Nadalje, Gboard napokon donosi i pravu podršku za prikaz reda s brojkama na vrhu tipkovnice, a nakon što ga kroz Postavke uključite G gumb omogućuje pokretanje tražilice direktno iz tipkovnice. 

Ako se povremeno dopisujete i na stranim jezicima, znajte da je odsad podržano tri jezika istovremeno, a volite li tipkati klizanjem prsta preko tipkovnice, moći ćete to i dalje ali će se to odsad zove Glide. Sve na G!

Poboljšani su prikaz i pretraga emotikona.

U nastavku s linka za preuzimanje maznite novi Gboard u obliku apk paketa pa isprobajte i sami i javite nam koje ste novosti zapazili. 

Preuzmi: Gboard 6.0.65.141378828

 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Loris

Nakon unosa u iPhone isti dva puta upozori, a prije uključenja , da se radi o tipkovnici koja sve utipkano u pozadini šalje programeru tipkovnice kao i korisniku kojemu je poruka namjenjena. Posebno , iPhone, ističe problem slanja podataka kreditne kartice. Iako sav tekst u pozadini se šalje Google na marketinšku analizu koji će Iskoristi za zatrpane mailove reklama

Mario

Jel ima mozda i G spot…

Vjever Ica

…ili G točku… ;))