Samsung je sada i službeno faličnu bateriju javno proglasio glavnim krivcem Galaxy Note 7 kalvarije. Ubuduće će sigurnosna provjera od osam točaka spriječiti da se to ponovi.

Ako zadnjih 6 mjeseci zaista niste proveli gradeći most na rijeci Kwai, teško da niste čuli za eksplodirajući Galaxy Note 7, kojeg je Samsung u konačnici morao opozvati i povući s tržišta.

O uzrocima samozapaljenja nekolicine isporučenih Samsungovih turbo phableta )u odnosu na ukupan broj), špekuliralo se od trenutka kada se pojavila vijest o prvom nemilom događaju, a noćas je Samsung napokon i službeno objavio rezultate svoje višemjesečne istrage. Falična baterija proglašena je glavnim uzrokom.

700 Samsungovih inženjera proteklih je mjeseci tako testiralo 200 000 Galaxya Note 7 i preko 30 000 baterija. Pritom su uspjeli replicirati gore spomenute nevolje i zaključiti kako Galaxy Note 7, njegov dizajn, softver i hardver nisu doprinijeli pregrijavanju i u konačnici eksplozijama. 

U dijagramu ispod vidi se kako su i baterija A i baterija B imale faličan dizajn:

Nakon prvog povlačenja s tržišta Samsung se s baterija Samsung SDI-a prebacio na baterije proizvođača Amperex Technology, no i te druge baterije su se dokazale faličnima.

Kako bi spriječio da se ovo ponovi Samsung je osmislio novu sigurnosnu provjeru baterija po 8 točaka.

U videu ispod nahvališe samo sebe za sve što su napravili po pitanju najmasovnijeg povlačenja tržišta u smartphone povijesti:

https://youtu.be/6s4uqr1serU

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tomo100brt

Sad im ovo Committed to Quality propada. Što su do sada radili? Kako su provjeravali sve to kad su sad rekli da su uveli dodatne provjere? Aha. Zato su se uređaji pregrijavali tijekom punjenja do te mjere da su se baterije praznile. Pa nije mi jasno kako nije radila zaštita od pregrijavanja ako je uopće bilo. Drugo mi nije kako su mogli napraviti tako izobličene baterije ili ne stavili neku komponentu u bateriji i to u dosta njih ne staviti. Radi se po specifikacijama. Mogu shvatiti naiđe tu i tamo po neki uređaj izvan specifikacija ali gotovo svi… Pa tko… Read more »

dachakg

Nadam se da si upotrebio sarkazam,kada si napisao ovo “u toj Kini” 😉

Hari

Kriva je pohlepa i laka zarada koja im se onda odbila poput bumeranga… Samo nema nekakve stete samsung je na kraju glupo sve povuka jer ovce bi kupovale na veliko… Nego imam osjecaj da je samsung vise nego ikad prije ulozio u marketing nakon te katastrofe jer posvuda samsungove reklame za sve… Tako ako nemas kvalitetu imas reklamu…