MyKi pametni satovi za sigurnost djece u ponudi Hrvatskog Telekoma

Hrvatski Telekom u svoju je ponudu uvrstio i MyKi posebne pametne satove namijenjene djeci, a omogućuju roditeljima da uvijek budu uz svoju djecu. Za postojeće i nove korisnike u svim tarifama koštaju od 1 kune.

MyKi pametni satovi svojim dizajnom su posve jasno namijenjeni najmlađima, točnije djeci u dobi od 6-10 godina. Uz prikaz točnog vremena, oni su koristeći mobilnu mrežu uvijek na vezi, a ugrađeni GPS u svakom trenutku prati njihovu lokaciju.

Zvuči jako zanimljivo. Pogotovo kao rješenje za djecu, koja još nisu spremna za pametne telefone, društvene mreže, internet i sve to što s pravom brine roditelje.

Više o tome što mogu doznajte iz objave za medije.

MyKi pametni satovi za sigurnost djece dostupni u ponudi Hrvatskog Telekoma

  • Hrvatski Telekom u ponudu uvodi posebne uređaje koji brinu o zaštiti i sigurnosti djece u digitalnom društvu
  • MyKi je prvi pametni dječji sat u ponudi telekom operatora koji roditeljima omogućuje da uvijek budu uz svoju djecu
  • Dostupan je u svim tarifama po cijeni od 1 kn i za postojeće i za nove korisnike

 

Hrvatski Telekom, u sklopu društveno odgovorne inicijative „Šeraj pozitivu, blokiraj negativu“ pokrenute s ciljem povećanja sigurnost djece u digitalnom društvu, u ponudu je uveo MyKi, prvi pametni dječji sat na tržištu u ponudi telekom operatora koji roditeljima omogućuje da budu uvijek uz svoju djecu.

MyKi je dizajnom posebno prilagođen djeci i idealno je rješenje za roditelje djece od 6 do 10 godina koja još nisu spremna za korištenje svih funkcija pametnih telefona, samostalno surfanje internetom i društvenim mrežama, a ipak trebaju biti u vezi s roditeljima kada su u pokretu. 

MyKi je savršeno rješenje jer se povezuje na mobilnu mrežu pa su djeca i roditelji povezani u svakom trenutku. Opremljen je jednostavnim funkcijama primanja i slanja poziva na unaprijed definirane brojeve te ima GPS lokator koji u svakom trenutku roditeljima putem smartphone aplikacije pokazuje gdje se dijete nalazi. Ukoliko dijete slučajno zaluta, MyKi sat ima SOS tipkukojom se redom pozivaju brojevi iz imenika i šalje im se obavijest. Mališani mogu birati isključivo one brojeve koje roditelji unaprijed definiraju, a djeca mogu primiti pozive jedino s tih brojeva. Još jedna od prednosti ovog uređaja je ugrađeni senzor na dodir, koji signalizira je li uređaj na djetetovoj ruci ili ga je skinulo.

MyKi je dostupan u svim tarifama po cijeni od 1 kn i za postojeće i za nove korisnike.

MyKi sat je prvi u nizu uređaja koji će Hrvatski Telekom uvesti u ponudu u sklopu široke društveno odgovorne inicijative „Šeraj pozitivu, blokiraj negativu“. Ovaj je projekt ujedinio akademsku zajednicu, nevladin sektor i državne institucije kako bi povećao razinu sigurnosti djece na internetu, a glavni partneri inicijative su udruge Hrabri telefon i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK). Inicijativa je usmjerena na povećanje razine svijesti i bolje zaštite djece na internetu, s ciljem poboljšanja trenutnog stanja u tom segmentu koje je zabrinjavajuće. Ključni rezultat bit će prvo nacionalno komparativno istraživanje razine sigurnosti djece na Internetu, na temelju kojeg će se po prvi puta u Hrvatskoj moći napraviti čvrsta stručna podloga za nacionalnu regulaciju ove bitne teme. Trenutačno dostupna istraživanja pokazuju da su mladi u Hrvatskoj iznimno aktivni u korištenju interneta, a razina poznavanja rizika i načina zaštite od prisutnih prijetnji vrlo je niska. Naime, 96 posto mladih provodi na internetu više od sat vremena dnevno, čak 65 posto djece između sedam i devet godina ima otvoren profil na Facebooku, a 50 posto školaraca koristi društvene mreže za vrijeme nastave. Kao negativne posljedice raširenog korištenja interneta i društvenih mreža ističu se podaci da čak petina mladih prima uvredljive poruke, a djeca koja provode na Facebooku tri ili više sata dnevno imaju niži školski uspjeh, narušeniju sliku o sebi te iskazuju veći broj emocionalnih i teškoća u ponašanju.

1
Imaš nešto za reći?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Igor Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Igor
Guest
Igor

Kolika he cijena sata Myki bez tarife i gdje ga se moze kupiti???