Galaxy S8 će navodno imati Force Touch tipku Home, a Note 8 cijeli zaslon

Ne znam gdje ste to morali provesti zadnjih mjesec i nešto dana da biste propustili vidjeti novi dizajn Galaxya S8 i S8+. Svježe neslužbene informacije tvrde kako će dva nova zmaja imati Force Touch tipku Home, a Galaxy Note 8 kasnije i cijeli zaslon osjetljiv na jačinu pritiska.

Sada je je posve sigurno kako Galaxy S8 i S8+ neće imati tradicionalne fizičke navigacijske tipke već one iscrtane na zaslonu. Jednako tako ste vjerojatno primijetili da je tipka Home vidljiva i dok je zaslon isključen, odnosno u onom Always ON režimu rada. Baš to nam daje težinu ovim novim informacijama, koje kažu da će tipka Home raspoznavati različite jačine pritiska.

Tu tehnologiju poznatu pod nazivom Force Touch ili 3D Touch Apple je implementirao u svoje iPhone 6S i kasnije iPhone 7, a potonji jednako tako nema klasičnu fizičku tipku Home već kapacitivnu, koja raspoznaje jačinu pritiska. 

Tako se sada tvrdi da će Samsung svoje S8 i S8+ opremiti takvim Force Touch Home tipkama, dok bi Galaxy Note 8, koji stiže u drugom dijelu godine imao cijeli zaslon osjetljiv na jačinu pritiska. 

Komadić po komadić, slaže se cijeli puzzle Galaxya S8 i S8+. Valjda će im ostati i poneko iznenađenje.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.