Google Karte uskoro s dijeljenjem vaše lokacije uživo

Google Karte uskoro s dijeljenjem vaše lokacije uživo

Google će sljedećom inačicom svojih Google Karata za Android i iOS dodati zanimljivu novu mogućnost. Naime, ako to iz nekog razloga poželite, moći ćete privremeno s prijateljima pa i neprijateljima uživo podijeliti svoju lokaciju. Google je složio i kratak video kojim demonstrira što su ovim željeli postići.

Google Karte ili Maps, uz Gmail i YouTube jedna su od najvažnijih aplikacija i servisa, bez kojih iskustvo korištenja pametnog telefona ne bi bilo ni upola toliko dobro.

Koristeći Google Karte lako nešto možete pronaći, dobiti upute kako do tamo doći, pomoći drugima da do nekud dođu, a uskoro ćete moći svoju lokaciju s drugima privremeno podijeliti u stvarnom vremenu. 

Opcija će biti vremenski ograničena pa ćete svoja kretanja moći s drugima podijeliti na period od 15 minuta do 3 dana, a prekinuti je možete u bilo kojem trenutku i prije isteka odabranog trajanja.

U opcijama ćete birati s kime ćete svoju lokaciju dijeliti i na koji period, a posebna ikonica pored kompasa na karti, podsjećat će vas da je dijeljenje lokacije aktivno pa da ne prilazite ulici u kojoj vam stanuje ljubavnica.

Koliko to može biti nezgodno zamislite i sami, a koliko korisno Google je pokušao demonstirati u kratkom promo videu svog novog trika, a opciju očekujte u novoj inačici Google Karata za Android i iOS.

The Verge

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
marko

“Google Karte ili Maps, uz Gmail i YouTube jedna su od najvažnijih aplikacija i servisa, bez kojih iskustvo korištenja pametnog telefona ne bi bilo ni upola toliko dobro.”

potpis