Samsung je sinoć u Kaptol Boutique Cinema & Baru u Zagrebu okupljenim predstavnicima medija pa i meni službeno predstavio novi Galaxy S8 i S8+. Kako je prošao moj prvi susret s ova dva ljepotana te jesam li se od uzbuđenja onesvijestio, doznajte iz mojih prvih dojmova u nastavku.

Budimo realni. Mračnjikavi ambijent s hrpom hrane i pića te zgodnih cura i nije baš idealan za prvi susret s po mnogima najpoželjnijim smartphoneima ove godine.

Put je bio dug i iscrpljujuć, a klopa i piće koje su posluživali, slasni. Svejedno, posljednje atome snage, potrošio sam na makar kratko maženje s dva Samsungova macana, samo zato što biste to i vi napravili. 

Teško mi je naći neke mudre riječi jer o njima ionako već praktički sve znate, osim da u zbilji Galaxy S8 i S8+ izgledaju još impresivnije. Ekran, ekran, ekran pa još ekrana. Ili zaslona. Kako vam draže.

Iz već ovog prvog susreta posve je jasno da će ove godine Samo S8 i S8+ zaslonima moći parirati LG G6-ici, koja dolazi s isto ovoliko zaslona u i dalje kompaktnu i savladivu kućištu. 

Galaxy S8 dolazi s 5.8-inčnim Super AMOLED Infinity zaslonom, a u zbilji je tek nešto veći od mog Galaxya S7 s 5.1-inčnim ekranom. Zaista impresivno. Jel’ me strah što bi se dogodilo da mi ispadne? Je!

Veći Galaxy S8+ ima 6.2-inčnu ekrančinu, komad je telefona i ne baš ugodan za baratanje jednom rukom, no siguran sam da će naći svoje poklonike. 

Naviknuti se na kapacitivne navigacijske tipke na zaslonu uopće neće biti teško, a pogotovo zato što je nova tipka Home stalno nadohvat, čak oi kad je zaslon isključen i reagira na jačinu pritiska, a vibracijom daje do znanja da ste je pogodili. Otprilike kao iPhone 7.

Premda su neki pričali da je nema, LED-ica obavijesti poviše zaslona je još uvijek tu. 

Čitač otisaka prstiju na leđima kao što sam i nagađao, nije mi najsretnije rješenje. Nije centriran pa ćete dok ne naučite njegov položaj, umjesto njega masnim prstom pogađati leću kamere. Pogotovo je nezgodan na većem Galaxyu S8+.

Meni osobno, čitač otisaka nije naročito bitan pa ga vjerojatno neću ni koristiti. Skener šarenice oka i prepoznavanje lica nisam sinoć uspio isprobati. Bit će vremena kad ih se dokopam za pravi test, đto bi se trebalo dogoditi ovih dana.

Preporučena cijena za Galaxy S8 je 6099, a za Galaxy S8+ 6899 kuna pa tko voli nek’ izvoli.

Nakratko sam isprobao i DeX dok koji S8 i S8+ za 150 dolara pretvara u desktop računalo, priključite li ga na monitor ili televizor.

Moji ukupni dojmovi su više no pozitivni. Impresioniran sam, naročito Galaxyem S8, koji mi više odgovara gabaritima. Ipak za konačan sud pričekat ću LG G6, od kojeg također očekujem puno. 

Kasnije ću dodati i kratak video u kojemu u polumraku pipkam dva nova Galaxy S8 zmaja u pauzi između pipkanja hrane, pića i hostesa (just in my mind).

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Damir Ljutic

Sudario sam se s S8+. To je to!