Xiaomi Mi 6 vs. Galaxy S8 - Dvoboj kamerama

Xiaomi Mi 6 vs. Galaxy S8 - Dvoboj kamerama

U još jednom usporednom testu super smartphonea sučelit će se Samsung Galaxy S8 i Xiaomi Mi 6. Danas je na rasporedu duel kamerama, a uskoro će biti i detaljnija usporedba ovih dviju perjanica. Koji uređaj ima bolju kameru, Galaxy S8 ili Mi 6, pročitajte i naravno, pogledajte u nastavku.

Najprije da odradimo papirologiju i usporedimo dvije kamere na papiru. Onima koji se ne žele zamarati specifikacijama preporučam da letimično prelete preko sljedećeg odjeljka i bace se na ono što slijedi. 

XIAOMI Mi 6 KAMERA

Xiaomi Mi 6 po uzoru na iPhone 7 Plus dolazi s dvije 12 MP kamere na leđima. Jedna od njih je širokokutna 27 mm leća otvora blende f/1.8 s optičkom stabilizacijom po 4 osi, a druga takozvana telefoto 52 mm leća otvora blende f/2.6. Opremljene su faznim autofokusom, dvotonskom bljeskalicom i podrškom za 4 K videozapise. 

Sprijeda pak Mi 6 ima 8 MP kameru, koja snima i 1080p video.

Kao jedan od aduta ovdje je makar na papiru ta telefoto leća, koja omogućuje 2x povećanje (zoom) kako kažu, bez gubitka na kvaliteti. Druga značajka, koju su također maznuli od Applea je poseban Portretni režim rada, koji dosta uspješno zamućuje pozadinu iza vaših meta pokušavajući dočarati dubinu kao DSLR fotoaparati.

Sučelje kamere je manje-više isto kao na drugim svježijim Xiaomi smartphoneima uz taj dodatak Portretnog režima i nešto bogatijeg Manual režima u kojemu uz ISO i balans bijele, možete upravljati duljinom ekspozicije i ručnim fokusom.

Ono što mi nedostaje je auto HDR opcija koju S8 ima. Ovdje to morate ručno uključiti. 

Fokus je moguće usmjeravati dodirom zaslona, a moguće je kompenzirati ekspoziciju. Nažalost isto ne funkcionira pri radu videokamere.

Prednja kamera ima standardan fiksni fokus i ne podržava nikakav oblik bljeskalice pa je u mrčini neupotrebljiva.

SAMSUNG GALAXY S8 KAMERA

Galaxy S8 straga ima standardnu 12 MP kameru otvora blende f/1.7 s optičkom stabilizacijom i na tržištu najbržim DualPixel autofokusom. Ima klasičnu LED bljeskalicu te 4K videozapise. 

Sprijeda S8 MP kameru, koja snima i 2K video.

Po meni najjači adut njegove kamere je DualPixel autofokus, koji je nevjerojatno brz i precizan. Njegova kamera nema nikakav posebni režim za portrete, no usmjerite li fokus u nešto na idealnoj udaljenosti ispred kamere, pozadinu će jako lijepo zamutiti. 

Sučelje kamere smo vidjeli već na modelu S8+, koje kao novinu donosi zoom klizanjem tipke okidača, zanimljive maske koje možete nalijepiti preko faca onih koje snimate te Bixby Vision koji prepoznaje što je u kadru i tako olakšava pretragu na internetu. Nije neki realan adut.

Uz automatski tu je hrpa drugih režima snimanja među kojima je i  onaj Profesionalni u kojemu uz ISO i balans bijele, možete upravljati duljinom ekspozicije, toplinom boja i ručnim fokusom.

Tu je i super praktična auto HDR opcija.

Fokus je moguće usmjeravati dodirom zaslona, a moguće je kompenzirati ekspozicije u fotoaparatu i videokameri.

Prednja 8 MP kamera ima autofokus i podržava virtualnu bljeskalicu zaslonom pa selfije s punicom možete snimati i u njenoj pećini. Plus je i podrška za 2K videozapise te tzv. Široki autoportret selfie fotografije. 

Usporedi cijene mobitela Nabava.net

Svi mobiteli na jednom mjestu.

Nabava.net ti omogućava pretragu i usporedbu cjelokupne ponude mobitela na hrvatskom tržištu.

GALAXY S8 VS. XIAOMI MI 6 DVOBOJ KAMERA

I Galaxy S8 i Mi 6 imaju odlične kamere, a ja kao i obično neću ulaziti u ocjene i proglašavanje pobjednika, to ćete uraditi sami. Umjesto toga nudim vam hrpu usporednih fotografija jednim i drugim, sve odreda snimljene u automatskom režimu, kojeg smatram najvažnijim. Sve su fotke i videozapisi nastali metodom, izvuci iz džepa i pucaj.

U videu ispod pronađite direktnu usporedbu dviju kamera, a još niže i sve fotografije i videozapise u punoj kvaliteti.

U komentarima ispod glasajte za svojeg favorita.

 

najbolji izbor mobitela mobis.hr

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sanjo87

ne moze se reci da je ukradeno id iphone-a ako je huawei to izbacio prije njih. od iphonea su mogli samo uzeti ime