Google Pixel vs. Galaxy S8 - Dvoboj kamerama

Google Pixel vs. Galaxy S8 - Dvoboj kamerama

Dok čekate detaljnu recenziju Google Pixela iz ponude Neutrino Mobilea, evo nešto detaljnijeg osvrta na njegovu kameru. DxO je lani kameru Google Pixela proglasio, najboljom smartphone kamerom ikad iako na papiru i po specifikacijama to baš i ne drži vodu. Koliko je kamera Google Pixela zaista izvrsna doznajte danas iz dvoboja s Galaxyem S8+.

Da nije baš sve u megapikselima, otvorima blende pa ni optičkoj stabilizaciji pokušat će vam dokazati i Google Pixel, koji se svojom na papiru debelo inferiornijom kamerom od one Galaxya S8+ žestoko borio, a je li i pobijedio vidjet ćete u nastavku.

Najprije da riješimo to s papira…

GOOGLE PIXEL KAMERA

Google Pixel na leđima ima 12.3 MP kameru opremljenu Sonyevim IMX378 senzorom veličine 1/2.3″ i pikselima veličine 1.55 mikrona. Otvor blende kamere je f/2.0, a za fokus koristi kombinaciju laserskog i faznog autofkusa. Optičke stabilizacije Google Pixel nema ali ima nevjerovatno dobru elektronsku EIS stabilizaciju potpomognutu žiroskopom. Kao što ćete vidjeti u nastavku video stabilizacija je fantastična. Dual LED bljeskalica pomaže u mrčini i slabo osvijetljenim ambijentima. Uz 1080p video, Google Pixel snima i 4K videozapise.

Google je ovdje implementirao i izvrstan autoHDR+ režim snimanja, koji se uključuje po potrebi, munjevito okida par raw fotografija, koje kombinira u impresivne jpege, a da pritom ne štuca, ne uzdiše i ne treba mu po nekoliko sekundi kao na nekim uređajima. Izuzetno je brz.

Sučelje kamere je u odnosu na raskošnu kameru Galaxya S8 vrlo oskudno u opcijama. Nudi mogućnost usmjeravanja fokusa dodirom zaslona i kompenzaciju ekpozicije klizačem. 

Kameru je moguće brzo pokrenuti dvoklikom na tipku Power.

Sprijeda mu je 8 MP kamera za selfije i 1080p videozapise. I ona podržava autoHDR+ te virtualnu bljeskalicu.

SAMSUNG GALAXY S8+ KAMERA

LG G6 vs. Galaxy S8 - Dvoboj kamerama

Galaxy S8 kameru smo obradili dosad nebrojeno puta. On straga ima 12 MP kameru otvora blende f/1.7 s optičkom stabilizacijom i super brzim DualPixel autofokusom. Ima klasičnu LED bljeskalicu te uz 1080p snima i 4K videozapise. 

Uz automatski tu je hrpa drugih režima snimanja među kojima je i  onaj Profesionalni u kojemu uz ISO i balans bijele, možete upravljati duljinom ekspozicije, toplinom boja i ručnim fokusom.

Podržana je i autoHDR opcija.

Fokus je moguće usmjeravati dodirom zaslona, a moguće je kompenzirati ekspozicije u fotoaparatu i videokameri.

Prednja 8 MP kamera ima autofokus i podržava virtualnu bljeskalicu zaslonom. Plus je i podrška za 2K videozapise te tzv. Široki autoportret selfie fotografije. 

Kameru je moguće brzo pokrenuti dvoklikom na tipku Power, a snimati možete i pod vodom, budući da je S8 vodootporan.

Usporedi cijene mobitela Nabava.net

Svi mobiteli na jednom mjestu.

Nabava.net ti omogućava pretragu i usporedbu cjelokupne ponude mobitela na hrvatskom tržištu.

GOOOGLE PIXEL vs. GALAXY S8+ DVOBOJ KAMERA

Ne znam kako ste vi doživjeli kameru Google Pixela općenito i u usporedbi s kamerom moćnog Galaxya S8+, no mene je izuzetno ugodno iznenadila. Googleove su kamere u pravilu sve do Nexusa 6P bile popriličan bljak i zaostajale su za Samsungom, LG-em, HTC-om, Sonyem, Huaweiem, ma u biti za svima. Lani se to promijenilo pa prvi pravi Googleov telefon ima opasno dobru kameru premda se s popisa specifikacija na papiru to nikad ne bi reklo. 

Moj je dojam da ovaj “no bullshit” telefon ima isto tako “no bullshit” super kameru. 

Pogledajte kratku video usporedbu, a onda u nastavku i fotke te video u izvornoj kvaliteti.

 

najbolji izbor mobitela mobis.hr

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments