Beta verzija Androida Oreo za Galaxy S8 kreće 31. listopada, možda donosi i Live Focus kao na Note8

Beta verzija Androida Oreo za Galaxy S8 kreće 31. listopada, možda donosi i Live Focus kao na Note8

Još se prošlog mjeseca čulo kako Samsung već radi na Oreo nadogradnji svojih aktualnih perjanica, da bi se ovih dana iz Turske provukla informacija da Oreo za S8 i ekipu stiže tek iza Nove godine. Najsvježija je pak vijest da prva beta verzija Androida Oreo za S8 i S8+ kreće 31. listopada.

Što običnim smrtnicima među vama uopće znači početak javnog beta testiranja Oreo nadogradnje za Galaxy S8 ovisi o puno faktora. Prije svega trebali bi posjedovati Galaxy S8 ili S8+ da bi vas ta vijest uopće zanimala. Nadalje taj proces testiranja premda javno dostupan nije baš za svakoga, a i broj dobrovoljaca sudionika će biti ograničen na 7500 po uređaju tako da vam ni to baš ne ide u prilog.

Početak beta testiranja vam u biti najviše znači kao svojevrstan vremenski okvir u kojemu bi službeni Oreo mogao sletjeti na vaš uređaj. Ako ćemo učiti iz povijesti, beta inačice se izbacuju otprilike na tjednoj osnovi i obično ih bude 5-6 prije one službene verzije. To nam u biti znači da će Galaxy S8 i S8+ Oreo dobiti negdje sredinom ili u drugoj polovici prosinca. 

Zanimljiva neslužbena informacija iz drugog izvora najavljuje kako bi Samsung nekom od budućih softverskih nadogradnji na kamere Galaxya S8 i S8+ mogao donijeti Live Focus opciju zamućivanja pozadine uživo i naknadno, onako kako to radi Note8. Note8 to radi koristeći dvije kamere, no i novi Google Pixeli su dokaz da se to lako može i softverski odraditi. 

Sony se recimo razbacao pa je Oreo za svoju XZ Premium u optjecaj poslao već prije neki dan.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.