Samsung večeras u 23 sata po našem vremenu ima zakazan svoj nastup na CES-u, no po svemu sudeći tamo će poput LG-a danas popodne ekipu uglavnom zabavljati telkama, frižiderima i veš mašinama. Ipak tamo negdje iza zatvorenih vrata, neki će vjerojatno upoznati i prototip Galaxya S9 i S9+, a za ovog potonjeg kažu da će raspolagati s gotovo 1 TB lokalne pohrane.

Vremena u kojima su pametni telefoni poput Xperie M4 Aqua imali 8 GB interne memorije su iza nas. Danas svaki pošteni smartphone, branda koji drži do sebe ima makar 64 GB interne memorije i više za one koji su spremni platiti.

Apple je do lani bezobrazno osnovne modele iPhonea s podrškom za 4K video opremao s 16 GB, no i oni su naučili da im to više ne prolazi. Sada svoje iPhone 8, 8 Plus i famozni iPhone X nude u konfiguracijama s 64 i 256 GB pa tko voli nek’ izvoli. 

Samsung se navodno sada kad su masovno počeli štancati 512 GB memorijske module, namjeravaju svoj Galaxy S9+, osim s dvije kamere na leđima opremiti i s 512 GB memorije, naravno u onoj najskupljoj izvedbi.

Uz podršku za memorijske kartice, danas s kapacitetom od 400 GB, koje doduše koštaju i više $300, Galaxy S9+ bi mogao raspolagati sa skoro 1 TB lokalnog podatkovnog prostora za cijeli koncert Mile Kitića u 4K kvaliteti.

Ne znam doduše, što bi s njim u današnje doba kad je sve više toga u cloudu. Valjda je to za one koji lovu vole držati u madracu. 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
hrvoje

Ma, ajde neznam što bi s tim, ja na kompu imam 750 GB-a i meni čisto dovoljno, ma od tih mobitela su počeli raditi gluposti.