Beta verzija Androida Oreo za Galaxy S8 kreće 31. listopada, možda donosi i Live Focus kao na Note8

Beta verzija Androida Oreo za Galaxy S8 kreće 31. listopada, možda donosi i Live Focus kao na Note8

Ako ste vlasnik Galaxya S8 ili S8+ pa i Notea 8 zasigurno revno pratite razvoj događaja po pitanju Oreo nadogradnje za te uređaje. Nakon što je Oreo za te uređaje nedavno krenuo u pohode, jučer je ista opozvana. Samsung danas objašnjava i zašto.

Možda mi se samo čini, a možda je Android Oreo unazad nekoliko godina i najkompliciranija verzija Googleove platforme. Barem je tako što se tiče nadogradnje uređaja, koje OEM proizvođači pokušavaju ažurirati, a i sam se Google namučio s vlastitim Pixelima, kojima su mjesečne nadogradnje donosile neočekivane probleme.

Samsung zasigurno nije prvi koji reko pa poreko svije po pitanju Orea jer i drugi su pustili pa obustavili pa pustili opet i tako dalje.

Vlasnici Galaxya S8 i S8+ poprilično dugo čekaju na ovo ažuriranje, što je vjerojatno također uzrokovano tim nepredvidivim da ne kažem bagovitim karakterom Androida Oreo. Kad je napokon krenula ubrzo je i obustavljena. 

Samsung objašnjava:

Following a limited number of cases where Galaxy S8 and S8+ devices have rebooted unexpectedly with the Android 8.0 Oreo, we have temporarily stopped the rollout of the update. We are investigating the issue internally to ensure that the impact to the affected devices is minimized and the rollout of the update can resume as quickly as possible.

Samsung danas objašnjava kako su se na povlačenje puštene nadogradnje odlučili zbog određenog broja prijavljenih neočekivanih restartova Galaxya S8 i S8+ nakon Oreo ažuriranja. Onima koji su OTA ažuriranje preuzeli, a nosu ga još izvršili, preuzeti firmware se izbrisao. 

Zasad ne otkrivaju kada će nova verzija krenuti u optjecaj, no ne bi trebali čekati još jako dugo.

Iz osobnog iskustva i nakon korištenja nekoliko različitih beta inačica pa i ove službene ne mogu se požaliti na rad Galaxya S8+, koje koristim već dulje vrijeme. Restartanja ni drugih bugova kod mene zasad nema.

Via

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Robert Pavic

Također koristim 8.0 na S8 službeni, 2 dan trenutno i nemam stvarno nikakve probleme. Nadam se da će tako i ostati.

Janna

Ja jos nisam ni dobila nadogradnju!?

tomo100brt

Onaj tko je dobio Android 8.0.0 i ne gasi mu se uređaj ima sreće, a onaj tko još nije dobio Android 8.0.0 na svoj uređaj bolje da ga nije dobio jer su šanse 50:50 da će biti problema. Dake, čekajte ispravak i novu verziju Androida 8.0.0.
Toliko testiranja i beta verzija da, a da se ovo može dogoditi. Loš je postao Samsung pop pitanju softwarea.

Tomislav Grbić

Postovani, imam problem sa s8 nakon updatea, prekida mi u razgovoru, blokira neke aplikacije….