Microsoft navodno još nije posve odustao od telefona i od LG-a naručuju savitljive OLED ekrane za novi Surface Phone pod nazivom Andromeda. Prema objavljenim renderima, bit će to hibrid telefona, tableta, mini laptopa pa i igraće konzole. 

Nije ovo prvi put da se priča o povratku Microsofta u smartphone arenu. Tvrtci je u međuvremeno dodijeljeno more patenata, koji najavljuju multifunkcionalan Surface Phone, a sad se zbog procurjelih mailova (nevezanih uz aferu Agrokor) i nekakvih API-a u Windows 10 OS-u, priča o projektu Andromeda ponovno aktualizira.

Dotični Surface Phone Andromeda trebao bi biti hibrid svega i svačega, a LG-evi OLED-i, navodno će mu omogućiti da bude smartphone, tablet, laptop pa i igraća konzola. Sve te ideje, konceptni meštar David Breyer pretočio je u 3D rendere na kojima vidimo telefon budućnosti pogonjen Windows operativnim sustavom. 

Neki idu tako daleko pa tvrde da bi se Andromeda mogla pojaviti do kraja godine.

Ja se osobno više pitam, koliko ovakav uređaj ima šanse svojim softverom nego hardverom. Znamo kako je neslavno završio Windows Phone i kasnije Windows for Mobile zbog nepostojećih ili loših aplikacija. 

Što vi mislite o ovakvu smartphoneu?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tomislav

Ovo me podsjeća na onaj rat konzola na kraju kojeg se zaključilo da se bolje prodaju konzole za koje ima više igara. Tako i ovdje badava sav hardver ako softver ne valja

SonicMoose

Ako se na njemu bude moglo “vrtiti” programe kao i na normalnom racunalu mislim da ne bude puno problema…mozda.

Mare

Meni i dalje nije jasno kako MS nije mogao da izgura developere da prave aplikacije. To je bio jedini problem WP10. Osim toga, sistem je bio odlican. Mada i oni nisu pratili sugestije insidera za WP10, ali to nije toliko uticalo. Aplikacije su bile lose i to je sve. Bolje da su dali pare za Viber, WhatsApp, Facebook i sta god se vec koristi puno, nego sto su dali poznatima da se slikaju na NBA All-Star. Ili jednostavno zabranis Viber za PC ili ne das da bude besplatan, dok ne naprave apk za WP10.

Brankok54@

Ajde baš zanimljivo ! Vidio sam ga sad na fotkama gore! Zanimljiva stvarčica!
Šta će se mlađi obradovati kad im starci kupe tako što !!!….

Milan Ogorelec

WP koristim četvrtu godinu. Osim što je užasno praktičan i brz, i kvaliteta samog uređaja je neosporiva. App-ove koje ima dostatni su za ozbiljne korisnike kojima nije bitno da za istu namjenu mogu skinuti pedesetak različitih App-ova što je kod Androida slučaj. Jednostavno uređaj ima sve što treba na W10 platformi. Nažalost je Microsoft napustio WP. Ako sada (ne vjerujem u to) konačno pusti nešto drugo u prodaju, sigurno ću i taj novi uređaj (barem) isprobati.