Hrvatski Telekom prvi u Hrvatskoj omogućuje razgovore putem WiFi-a

Iz HT-a nam danas javljaju kako su kao prvi u Hrvatskoj omogućili VoWiFi uslugu, odnosno telefoniranje putem Wi-Fi mreže.

Iz HT-a nam danas javljaju kako su kao prvi u Hrvatskoj omogućili VoWiFi uslugu, odnosno telefoniranje putem Wi-Fi mreže. Usluga je besplatna, a preduvjet je da imate aktivnu VoLTE uslugu.

Više detalja o ovoj zanimljivoj novosti iz Hrvatskog Telekoma, doznajte iz službene objave za medije:

Hrvatski Telekom prvi u Hrvatskoj omogućuje razgovore putem WiFi-a

  • VoWiFi usluga sadržava tehnologiju koja korisniku omogućuje govornu komunikaciju preko bilo koje WiFi pristupne točke na koju je korisnik prijavljen
  • Pozivanje će sada biti omogućeno i putem raspoloživih WiFi mreža u slučajevima nedostupnosti ili zagušenosti mobilne mreže
  • Usluga je dostupna bez dodatne naknade, a preduvjet za njeno korištenje je uređaj koji podržava uslugu i odgovarajuću verziju softvera

Nova usluga Hrvatskog Telekoma Voice over WiFi (VoWiFi) nadogradnja je lani predstavljene VoLTE usluge. Riječ je o tehnologiji koja korisniku omogućuje govornu komunikaciju preko bilo koje WiFi pristupne točke na koju je korisnik prijavljen bez unošenja dodatnog korisničkog imena i lozinke. Da bi se služio uslugom Voice over WiFi korisnik ne mora instalirati dodatne aplikacije niti se registrirati, dovoljna je prijava na dostupnu WiFi mrežu, no korisnik mora imati aktivnu VoLTE uslugu.

Pozivanje će sada biti omogućeno i putem raspoloživih WiFi mreža u slučajevima nedostupnosti mobilne mreže, npr. u garažama, podrumima ili shopping centrima. U svim tim situacijama korisnik će moći razgovarati koristeći raspoloživu WiFi mrežu. Uređaj će prebaciti korisnika, ukoliko je spojio uređaj na dostupnu WiFi mrežu u situacijama kada mobilna mreža ne bude dostupna ili je zagušena. Ovaj koncept vrijedi za pozive u Hrvatskoj, a u promotivnom razdoblju do 16. srpnja 2019. godine i u inozemstvu.

Aktivacija i korištenje glasovne usluge putem WiFi-a je bez dodatne naknade, a preduvjet za njeno korištenje je uređaj koji podržava uslugu i odgovarajuću verziju softvera. Prvi uređaji u ponudi Hrvatskog Telekoma s podrškom za VoWiFi uslugu su Samsung Galaxy S8 i Samsung Galaxy S8 Plus, dok će uskoro biti dostupni i uređaji ostalih proizvođača. Korištenje glasovne usluge putem VoWiFi-a neće dodatno trošiti podatkovni promet iz mobilne tarife korisnika, a obračunavat će se kao i svi ostali pozivi prema tarifnom modelu korisnika.

Usluga je komercijalno dostupna od 16. srpnja 2018., a korisnici više  informacija mogu pronaći na www.hrvatskitelekom.hr, pozivom korisničkoj podršci na 0800 9000 te posjetom T prodajnom mjestu.

1
Imaš nešto za reći?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
davor Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
davor
Guest
davor

pa to ima moj huawei i aktivan je non-stop