Palm se vraća u smartphone arenu – prvi uređaj dobio FCC certifikat

Palm se vraća u smartphone arenu (2)

Još otkako je kineski TCL od HP-a 2015. kupio licencu na Palm brand priča se o tome kako bi se taj nekad legendarni smartphone brand mogao vratiti iz zaborava. Čini se da se nešto sprema jer prvi Palm smartphone prošao je kroz američki FCC.

Palm se vraća u smartphone arenu (2)

Za one koji ne znaju, Palm je nekad bio itekako jak brand na području telekomunikacija, a njihovi smartphonei s fizičkom tipkovnicom bili su glavna konkurencija BlackBerryu, doduše ponajviše na američkom tržištu. Osim uglađena Palm OS-a karakterizirao ih je i upečatljiv i udoban zaobljeni dizajn s QWERTY tipkovnicom koja se podvlačila pod zaslon. Može li tako nešto proći i danas?

Otkako je kineski TCL otkupio prava na Palm brand od HP-a špekulira se o povratku, a prema nekim informacijama, to bi se moglo dogoditi u drugoj polovici ove godine. Najavljena je suradnja s američkim operaterom Verizon, a sada je misteriozni uređaj pod oznakom PVG100 prošao kroz FCC i dobio certifikat.

Zasad o njemu ne znamo ništa, no za očekivati je da će ponuditi nekakav revival QWERTY telefona temeljenog na Android 8.1 platformi. 

Mislite li da ima više smisla u tim telefonima s fizičkom tipkovnicom? 

1
Imaš nešto za reći?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
SonicMoose Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

najnovije najstarije s najviše glasova
SonicMoose
Gost
SonicMoose

Mislim da ima,ako blueberry fura qwerty-ja sto ne bi Palm. Ako crijeva i organi budu dobri a OS fluidan zasto ne.