Evo koliko je zaista “loša” prodaja iPhonea X

Nekoliko sati prije službenog predstavljanja njegova nasljednika, Counterpoint Research je objavio rezultate istraživanja koji nam otkrivaju koliko je to zaista loša prodaja iPhonea X.

Dakle, od početka prodaje Apple je dosad prodao 63 milijuna primjeraka iPhonea X, a pola od toga otpada na prodaju na američkom i kineskom tržištu. Jaka potražnja zabilježena je na japanskom i europskim tržištima, a tržite kojim Apple baš nije zadovoljan je indijsko na koje otpada tek 1% ukupne prodaje iPhonea X.

63 milijuna prodanih primjeraka nije loš rezultat i mnogi bi ga rado vidjeli na svojim listama, no u usporedbi s recimo iPhoneom 6, koji je tu brojku dosegao već nakon 6 mjeseci prodaje, a do ovih doba prevalio 90 milijuna, onda je to ipak nešto slabiji rezultat, no svejedno nikako i loš. 

Uzmimo u obzir da su se uz iPhone X u proteklih godinu dana nudili i iPhone 8 te 8 Plus, a iPhone X je nosio premium cijenu od minimum 1000 eura. 

Upravo je zbog tako visoke cijene iPhone X, Appleu donio 62 milijarde dolara prihoda jednako kao 90 milijuna iPhonea 6 2014. 

U nadolazećoj će sezoni prema analitičaru Ming-Chi Kuo, glavni motor prodaje biti cijenom najpovoljniji 6.1-inčni iPhone Xc ili Xr kako li će se već zvati jedini novi iPhone s LCD zaslonom. 

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.